DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
TC No ile Emekli Maaşı Sorgulama (SGK – E-Devlet) – Kaç Para Emekli Maaşı Alacağım?
  • Finans 365
  • Gündem
  • TC No ile Emekli Maaşı Sorgulama (SGK – E-Devlet) – Kaç Para Emekli Maaşı Alacağım?

TC No ile Emekli Maaşı Sorgulama (SGK – E-Devlet) – Kaç Para Emekli Maaşı Alacağım?

ABONE OL
3 Ocak 2023 09:25
TC No ile Emekli Maaşı Sorgulama (SGK – E-Devlet) – Kaç Para Emekli Maaşı Alacağım?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Kaç para emekli maaşı alacağım? TC no ile emekli maaşı sorgulama… T.C. kimlik numaranızı kullanarak internet üzerinden emekli maaşı sorgulaması yapabilirsiniz. Günümüzde emekli maaşı sorgulama ve hesaplama işlemleri internet üzerinden yapılabiliyor. Emekli maaşı sorgulama işlemleri artık tek tıkla kolay hale geliyor. İnternet geliştikçe uygulamalarda değişiyor. SGK’da internet üzerinden kullanıcılara destek veriyor. Emekli maaşı hesaplama ve sorgulama en sık kullanılan hizmetlerden bir tanesidir. SGK tarafından istenen şartları yerine getirdiğiniz zaman emekli olabilirsiniz. Emekli olduktan sonra ise maaşınız hesabınıza yatacaktır.

Ne Kadar Emekli Maaşı Alacağım?

Emeklilik döneminde ne kadar maaş alacağınızı bilmiyorsanız sorgulama yapabilirsiniz. Emekli maaşı hesaplama programı SGK tarafından tasarlandı. İnternet üzerinden bu uygulamadan kolayca yararlanabilirsiniz. SGK resmi adresine giriş yaptıktan sonra hesaplama aracından yararlanabilirsiniz.

Bu işlemler için sadece TC kimlik numarasını kullanmak yeterlidir. Emekli olduktan sonra bağlı olduğunuz kurumdan emekli maaşınızı alabilirsiniz. Emekli maaşı sorgulama işlemleri internet üzerinden yapılmaktadır. E-Devlet sistemine girerek maaşla ilgili tüm detayları alabilirsiniz.

E devlet üzerinde T.C. kimlik numaranızı ve şifrenizi girdikten sonra sistemi kullanmaya başlayabilirsiniz. E-hizmetler bölümünde sizlerden istenen bilgileri eksiksiz olarak doldurmanız gerekir.

Sosyal Güvenlik Kurumu’nu bulduktan sonra bağlı olduğunuz kurum üzerinden taleplerinizi iletebilirsiniz. SSK’ya bağlı olan vatandaşlar 4A, BAĞ-KUR’a bağlı olan kişiler 4B hizmet bölümünden emekli maaşı sorgulama işlemini yapabilir. İnternetin gelişmesi ile beraber bu işlemler birkaç saniyede tamamlanır.

4A MAAŞ HESAPLAMA LİNKİ: uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/

4B MAAŞ HESAPLAMA LİNKİ: uyg.sgk.gov.tr/WS_EMEKTAR_AYLIKGELIRHESAPLAMA4B/AylikHesaplaAction.do?dispatcherMethod=aylikHesaplaSayfa

4C MAAŞ HESAPLAMA LİNKİ: uyg.sgk.gov.tr/HizmetHesabi4c/

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP