DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
6 Ocak 2023 EYT Resmi Gazetede ne zaman, hangi tarihte yayınlanacak? İlk maaş…
  • Finans 365
  • Gündem
  • 6 Ocak 2023 EYT Resmi Gazetede ne zaman, hangi tarihte yayınlanacak? İlk maaş…

6 Ocak 2023 EYT Resmi Gazetede ne zaman, hangi tarihte yayınlanacak? İlk maaş…

ABONE OL
6 Ocak 2023 14:48
6 Ocak 2023 EYT Resmi Gazetede ne zaman, hangi tarihte yayınlanacak? İlk maaş…
1

BEĞENDİM

ABONE OL

EYT son dakika haberleri milyonlarca vatandaşın ilgi odağı haline gelmiş durumdadır. Bu kişiler Emeklilikte Yaşa Takılanlar ile ilgili düzenlemenin yapılmasını bekliyorlar. Bu konuda beklenen açıklamayı Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptı. Erdoğan’ın yaptığı açıklama ile birlikte EYT ile ilgili haber bekleyenler amaçlarına ulaşmış oldu. Yapılan açıklamada 2 Milyon 250 bin vatandaşın emekli olma hakkına kavuştuğu ve bu kişilerde herhangi bir yaş sınırı uygulanmayacağı ifade edildi.

EYT Resmi Gazetede Ne Zaman Yayınlanacak?

Cumhurbaşkanı tarafında yapılan EYT açıklamasının ardından özellikle Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin’e EYT ile ilgili çok detaylı sorular sorulmaya başladı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin çıktığı programda yaptığı açıklama ile özellikle 1999 yılında sigorta girişi olanların tamamı EYT’den yararlanacak mı sorusuna çok net cevap verdi. Hayır şeklinde bunu ifade ederken EYT için net tarih 8 Eylül 1999 olarak verdi.

Önümüzdeki zamanlarda EYT planlamasının da içerisinde olacağı torba yasa meclise sunulacak. TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’na gelecek planlama , öncelikle kurulda görüşülecek.

Meclisten geçecek planlama , Cumhurbaşkanı imzası bağlamında Cumhurbaşkanlığına gidecek. İmza ardından planlama Resmi Gazete’de yayınlanarak yürürlüğe girecek. Bu takvime baktığımızda EYT planlamasının Ocak sonunda Resmi Gazete’de yayınlanması ve emeklilik müracaatlarının alınması, Şubat ayı itibarıyla da EYT’lilerin ilk maaşlarını alması bekleniyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP