2008 öncesi sonrası! 1800 gün 10 yılla emeklilik aylık düzenli maaş müjdesi verildi!

2008 öncesi sonrası! 1800 gün 10 yılla emeklilik aylık düzenli maaş müjdesi verildi!

ABONE OL
11 Ocak 2023 13:51
2008 öncesi sonrası! 1800 gün 10 yılla emeklilik aylık düzenli maaş müjdesi verildi!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

1800 gün 10 yılla emeklilik aylık düzenli maaş müjdesi verildi! 2008 öncesi sonrası! Düzenli emekli maaşında yaş şartına bakılmadan emekli olma hakkı vatandaşlara veriliyor. Emeklilik için 1800 günü tamamlayan ve 10 yılını doldurmuş kişiler yaşı beklemeden emekli olabilir. Son günlerde merak edilen konulardan biri 1800 gün ile 10 yıl şartı aranmadan emekli olma şartları araştırılıyor. Sosyal Güvenlik Kurumu’nun emekli olmak için 3 şart aranır. Bu şartlara ek olarak çalışan kesimin SGK prim koşulu ile sigortalı gün sayısını doldurarak emeklilik yaşını beklemesi gerekir.

Yaş Şartı Olmadan 10 Yılda Erken Emeklilik

Sağlık sorunları, vatandaşların çalışma hayatları sonlanarak erken emekli olmalarına sebep olabilmektedir. Çalışırken iş yerinde yaşanacak bir kaza ya da çalışmaya başladıktan sonra yavaşça başlayan ve git gide artan sağlık sorunu kişilerin çalışma gücünü yitirmesine neden olur. Sosyal Güvenlik Kurumu çalışma gücü kaybının yüzde 60 olması gibi bir durumda vatandaşlara erken emeklilik hakkı olarak veriyor. Temel şart ise 10 yıllık çalışma süresi ve 1800 gün prim günüdür. Bu sürece ek olarak sağlık raporu alınması da eklenmelidir.

Sağlık raporu mutlaka heyet incelemesinden geçirildikten sonra verilmelidir. İlk işe başlanılan tarihten sonra ortaya çıkan hastalıklar kişilerin çalışma gücünde yüzde 60 kadar iş gücü kaybı oluşturduğu takdirde çalışan kişilerin yaşına bakılmadan prim gün şartını sağlaması ile erken emekli olabilir.

Kimler Malulen Emekli Olabilir?

İşverene bağlı olarak işçi statüsünde çalışanlar, kendi adıyla Bağ-Kurlu olarak çalışan grup ve kamuda çalışan kamu görevlileri sağlık sorunu yaşamaları durumunda prim günü şartını sağlarlarsa erken emekli olabilme durumunu sağlarlar.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP