DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Avrupa’daki sistem Türkiye’ye geçiyor! Milyonlarca çalışan zil takıp oynayacak!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Avrupa’daki sistem Türkiye’ye geçiyor! Milyonlarca çalışan zil takıp oynayacak!

Avrupa’daki sistem Türkiye’ye geçiyor! Milyonlarca çalışan zil takıp oynayacak!

ABONE OL
14 Ocak 2023 20:19
Avrupa’daki sistem Türkiye’ye geçiyor! Milyonlarca çalışan zil takıp oynayacak!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Milyonlarca çalışan zil takıp oynayacak! Avrupa’daki sistem Türkiye’ye geçiyor! Çalışanlara düşen yükün oldukça fazla olması ve yıllık izin alma ihtimallerinin de düşük olması sebebiyle bir izin beklentisi olmaktadır. Özellikle son yıllarda ekonomik sıkıntıların artması nedeniyle çalışanların da soluk almadan iş başında olması onları oldukça yormaktadır. Sonuç olarak da azalan iş performansı sebebiyle işçi kesim şikayetçi olmaktadır. Bu nedenle yıllık izinlerin gerekli görülmesi de herkes tarafından onaylanmaktadır.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklamalara göre, özellikle 5 yıl boyunca izin almadan çalışanlar için oldukça gerekli görülen izin sonunda ücretsiz şekilde verilecek! Bu açıklamalara göre izin almadan yıllarca çalışmanın akıl karı olmadığı belirtilerek, çalışanlara ücretsiz izin verilmesi hem özelde hem de kamuda oldukça gerekli görülmektedir.

Ekonomi sıkıntısı yaşayan Türkiye, bu sıkıntılarla baş etmeye çalışırken, bir yandan da işverenlerin fazlaca iş yükü vermesi sonucunda çalışanlar sıkıntı çekmeye başlamışlardır. Bu konuda yargıtay tarafından verilen karar ile izin alınması konusunda herhangi bir sıkıntı çıkarılması söz konusu olmayacaktır. Böylece yıllık izin almak isteyen işçilerin bu istekleri de yerine getirilmiş olacak.

Bununla birlikte emsal karar ile bu konuyla ilgili sıkıntı çıkarılması dahilinde devletin vatandaşın arkasında durduğu belirtilerek bu konuya bir açıklık getirilmiştir. Neticede de çalışanları memnun eden bir sistem oluşturulma yolunda temel adımlar atılmaya başlanmıştır ve bu karar sonucunda çalışanlara destek verilmiştir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (4)
  • Ahmet

    Ben 10 senedir çalışıyorum daha hiç izin yok nasil bir dentlem ve inceleme boyle

  • Hasan

    40 senedir Almanyadayim.nerde var. Öyle Bir. Sitem. Adamlar. Hafta da 4.gune.dusurmeye.calisiyor.bunlar.ne.diyor,😡

  • Emre pusal

    Yıllardır yıllık izin olmadan bayram seyran olmadan uzun mesai saatlerinde ikramiyeleri gasp edilerek çalıştırılan milyonlarca özel sektör çalışanı var. Bunun denetiminin yapılıp insan hakları müdafaa edilmedir

    • Erkan ýıldırım

      ücretli izi hakkı kullandırılmayıp ücretsiz izin verilmesini böyle allaya pullaya anlatmakta ayrı bir kafa, ya da sabah mahmurluğu ben mi yanlış anladım? ücretli izin hakkı kullandırılmayan çalışana istediği kadar ücretsiz izin.. 😂😂


HIZLI YORUM YAP