DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Bulaşık makineniz kötü yıkıyorsa bu yöntem hayat kurtarıyor! Bulaşıklarınız cillop gibi pırıl pırıl oluyor
  • Finans 365
  • Gündem
  • Bulaşık makineniz kötü yıkıyorsa bu yöntem hayat kurtarıyor! Bulaşıklarınız cillop gibi pırıl pırıl oluyor

Bulaşık makineniz kötü yıkıyorsa bu yöntem hayat kurtarıyor! Bulaşıklarınız cillop gibi pırıl pırıl oluyor

ABONE OL
15 Ocak 2023 21:04
Bulaşık makineniz kötü yıkıyorsa bu yöntem hayat kurtarıyor! Bulaşıklarınız cillop gibi pırıl pırıl oluyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Bulaşıklarınız cillop gibi pırıl pırıl oluyor. Bulaşık makineniz kötü yıkıyorsa bu yöntem hayat kurtarıyor! Mutfaklarda hayatı kolaylaştıran eşyalardan biri de bulaşık makineleridir. Yılarca kullanılan bulaşık makineleri bir bakmışız bulaşığı iyi temizlememiş. Deterjan, makine ayarı ve makinenin doluluk oranı aynıdır fakat eskisi gibi pırıl pırıl yıkamamıştır. Su lekeleri, deterjan kalıntıları, yağ ve kir izi kalması epeyce can sıkıcıdır. Bu konuda fayda sağlayacak önerileri bilmekte fayda vardır.

Özellikle bir arızası olmaksızın kötü yıkayan bulaşık makinesinin gider borusuna baktırmak gerekir. Bu işlemi bir uzmanın yapması önerilmektedir. Çok doldurulan bir makine yine iyi yıkamayacaktır. Bu durumda doğru kullanım koşullarını bilmek gerekir. Birçok doğru bilinen yanlış nedeniyle bulaşık makineleri temiz yıkamayı bırakmaktadır. Bulaşık makinesinden bulaşıklarınızın tertemiz çıkmasını istiyorsanız, bu elbette ki mümkün!

Bulaşıkların Makinden Pırıl Pırıl Çıkması Mümkün

Her hangi bir teknik sorunu olmayan bulaşık makinemizin neden iyi yıkamadığına bir bakılması gerekmektedir. Makinenin tuzu ve parlatıcısının eksik edilmemesi ışıl ışıl parlayan bulaşıklar yıkanmasını sağlar. Eğer sular kireçliyse, özellikle bardaklarda beyaz lekeler kalacaktır. Parlatıcı gözüne koyulacak olan bir miktar sirke kireç lekesini önleyecek, bulaşıkların ışıldamasını sağlayacaktır.

Birde dikkat edilecek hususlardan biri makinenin kapağının yarım saat sonra açılmasıdır. Yıkama işlemi bittiğinde hemen kapağını açmak içerde kalan su buharının temiz bulaşıklara damlaması ve su lekelerine neden olmasıdır. Makineyi doğru yerleştirmek, koyulmaması gereken malzemeleri bilmek makinemizin ömrünü uzatacaktır. Bu malzemeler tahta kaşıklar, eleminyum kaplar, kül tablalarıdır.

Bulaşık Makinesi Nasıl Daha Sağlıklı Yıkar?

Sirke ve karbonat ile bulaşık yıkanması sağlık açısından tavsiye edilmektedir. Kullanılan deterjan bulaşığın tertemiz ve pırıl pırıl çıkmasında etkin rol oynar. Fakat bazı kişiler kimyasal ürün tercih etmezler. Bu durumda sirke karbonat ve arap sabunu kullanılmaktadır.

Makinenin ayarı doğru seçilerek bu tür malzemelerle de oldukça temiz bulaşık yıkanmaktadır. Doğal ve organik temizlik malzemeleri evde yapılabilmektedir. Ayrıca piyasada da bu gibi ürünler bulunmaktadır. Bulaşık makinesinin daha sağlıklı yıkaması esasında makinenin markası ve modeliyle de ilgilidir. Hatta yıkamak için kullandığınız su da dahi bulaşık yıkama kalitelisini doğrudan etkiyecektir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP