DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
2023 imar affı çıktı mı? Bu yıl imar affı var mı? Mest eden son dakika haberi
  • Finans 365
  • Gündem
  • 2023 imar affı çıktı mı? Bu yıl imar affı var mı? Mest eden son dakika haberi

2023 imar affı çıktı mı? Bu yıl imar affı var mı? Mest eden son dakika haberi

ABONE OL
18 Ocak 2023 16:00
2023 imar affı çıktı mı? Bu yıl imar affı var mı? Mest eden son dakika haberi
1

BEĞENDİM

ABONE OL

İmar affı ve mağdurları için sevindiren son dakika açıklaması geldi. Seçim dönemine girilmesi ve seçimlerin 14 Mayıs’ta yapılacağının açıklanması sonrasında çoğu alanda gelen müjdelere imar affı hususu ile ilgili da bir iyi haber geldi. Bugün düzenlenen MHP Grup toplantısında Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli , imar affına değindi.

Bahçeli yaptığı açıklamada seçim tarihinin öne çekilmesi istedi ve seçimlerin Mayıs ayında halledilmesi gerektiğini söyledi. Bahçeli bunun yanı sıra uzman çavuşlara kadro, EYT, sözleşmelilere ve taşeron işçilere kadro konusuna değindi. EYT hakkında açıklama yapan Bahçeli, “Aş, iş sorunlarının çözümü, dünya çapında muktedir ve Lider Türkiye’nin inşası, hayat pahalılığın ortada kaldırılması bizzat Cumhur İttifakı’nın refakatiyle sağlanacaktır. Önümüzdeki günlerde EYT sorunu TBMM’de halledilmiş olacaktır” dedi ve sorunun kısa sürede çözüleceğini söyledi.

Kadro sorununa da değinen Bahçeli, “Ayrıca başörtüsü sorununun anayasal güvenceye kavuşturulması hususunda açık tarafız, sözleşmeli çalışanlarımıza kadro verilmesinin sonuna kadar destekçiyiz, taşeron firmalarda çalışan kardeşlerimizin kadroya alınmasından da yana olacağız” şeklinde konuştu.

Bahçeli yaptığı açıklamada imar sorunlarının çözülmesi gerektiğini söyledi ve bu konuda düzenleme yapılmasını istedi. Bahçeli açıklamasında, “Vatandaşlarımızın imar sorunlarından terörle mücadelede yaralanıp da gazi sayılmayan kardeşlerimizin haklı taleplerine, uzman çavuşlarımızın özlük haklarıyla ilgili beklentilerinden uzman jandarmalarımızın okullarında geçen bir yıllık sürenin fiili hizmetten sayılmasına kadar her mesele kalıcı olarak çözülmelidir” ifadelerini kullandı.

2023 imar affı çıktı mı? Bu yıl imar affı var mı?

İmar affı planlaması en son11 Ekim’de TBMM Başkanlığı bağlamında komisyona sevk edilmişti. Konuyla alakalı resmi bir açıklama beklenirken, birçok vatandaşta sene imar barışının çıkıp çıkmayacağını merak etmeye başladı. İmar affı planlaması 11 Ekim’de TBMM Komisyonuna sevk edilirken, mevzu ile alakalı şimdilik bir resmi açıklama yapılmadı.

İmar affı nedir?

İmar affı bir başka adıyla imar barışı, gece kondu ve imar mevzuatına göre yapılmayan, inşa edilmeyen yapıların mülkiyet ve uygulanma problemini düzenleyen yasaya bu ad verilir. İmar affı, öncelikle 1984 senesinde çıkarılmıştır ve imar affı, kaçak, çarpık yapılaşmayı önlemek için yapılmıştır.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (7)
  • AHMET BİTEKER

    İmar affını,kim çıkarırsa benden 3000 üç bin oy şeref sözü…600 bin TL ceza ödedim,gene de yıkım kararı verdiler.KENDİ İMARLI ARSAM üzerindeki 40 yıllık dükkanı yenilemek,güçlendirmek isterken.Bina yıkıldı.Ben de depreme dayanıklı süper lüks bina yaptım.YERİM İMARLI ve imar hakkım var Vay efendim yikmayacakmışım ,çürük bina duracakmış..İmar affı veya 2022-2023 öncesi için imar barışı istiyorum.Benden 3 üç bin oy HELÂL olsun 

  • AHMET BİTEKER

    İmar affını kim çıkarırsa bizden 3000 üç bin oy

  • AHMET BİTEKER

    İmar Barışını yanlış anladigimdan imarlı arsamBüzerinde bulunan 40 yıllık cafe market ticari yapıyı yenilemek için yıktım depreme dayanıklı süper Lüks bina yaptım.600 Bin TL den fazla ceza yatırdım,gene de yıkım kararı verdiler.İmar hakkımı kullandım.İmar barışını kim çıkarırsa bizden en az 3000 üç bin oy helal olsun.

  • TAMER

    Imar affı bir an önce cikarilmali ve insanlar rahat bir nefes almalıdır.Sayin reisimizden bunu bekliyoruz

  • Levent

    İmar affı güncellensin

  • Ali kayaoglu

    Biktik piskolojimiz bozuldu ne olursa bir an evel olsun yeter zulum

  • Ali kayaoglu

    Kim imar affi cikarirsa sozumdur ona oy verecegim Bunaldik elimizde ne var ne yok kucuk evimiz yerlesemiyoruz catiyi biraz buyuttuk nahmusuzluk yapmadik hirsizlik yapmadik adam vurmadik bitsin bu zulum


HIZLI YORUM YAP