2023 Nisan ve Haziran ayı içinde emekliye çifte ikramiye var mı? Emekliler mutlaka okusun!

2023 Nisan ve Haziran ayı içinde emekliye çifte ikramiye var mı? Emekliler mutlaka okusun!

ABONE OL
20 Ocak 2023 12:02
2023 Nisan ve Haziran ayı içinde emekliye çifte ikramiye var mı? Emekliler mutlaka okusun!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Emekliler mutlaka okusun! 2023 Nisan ve Haziran ayı içinde emekliye çifte ikramiye var mı? Yeni emeklilik ve memur maaşlarının gündeme gelmesiyle dikkatler 2023 emeklilik ikramiyesi konusuna kaydırıldı. Son olarak, Kurban Bayramı’nda emekli maaşı alan kişilerin hesaplarına 1.100 TL para yatırılmıştı. Emekliler, bayram ikramiyelerinin önümüzdeki yıl artıp artmayacağı konusunu haliyle merak ettiler. Geçen yıl, enflasyonla mücadele kapsamında çeşitli sosyal destek programlarının da duyurulduğu bir yıl olmuştu. Bu nedenle şimdi sıra bu seneki emekliye ikramiye miktarını öğrenmekte. Şu an miktar için bir cevap verilemese de bazı tahminler yapmak mümkün.

Bayram ikramiyesindeki son gelişmeler, emekli sayısındaki yüzde 25’lik artışla iki katına çıkacağını bekleyen SSK ve Bağ-Kur emeklileri tarafından merakla izleniyor. Bayram ikramiyesi alan emekli maaşları Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde hesaplarına yatırılmaktadır. Yeni yılın başlamasıyla birlikte asgari ücretten öğrenci burslarına, dul ve yetim aylıklarından 65 yaş üstü emekli maaşlarına, maluliyet aylıklarına kadar pek çok sektörde maaşlara zam yapıldı. Şimdi ise 2023 emeklilik ikramiyesi ücreti artırıldı mı konusuna değinilmeli.

İkramiyeler Ne Zaman Açıklanır?

Ramazan ve Kurban Bayramlarından önce emekli maaşı alanlara bir önceki yıl 1.100 TL bayram ikramiyesi verildi. Önümüzdeki yıl uygulanacak asgari ücret, devlet memurlarına aylık, 65 yaş üstü emekli maaşları, işsizlik ve maluliyet yardımlarına karar verildi. Ancak ikramiye teşvikleriyle ilgili şimdilik resmi bir açıklama yok. Emekliler, Ramazan ve Kurban Bayramı öncesinde bayram teşviki almaktadır.

Dini bayramlar Diyanet takvimine göre her yıl birçok tarihte meydana gelmektedir. Bu sene ise Ramazan Bayramı 21 Nisan 2023’e denk geliyor. 28 Haziran’da Kurban Bayramı kutlanacak. Beklenti ikramiyelerin Ramazan ve Kurban Bayramı’na bir hafta kala hesaba yatırılmasıdır. Yani emeklilik ikramiyesi ne kadar öğrenmek için biraz daha beklemeniz gerekmekte.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP