DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Son dakika: Vergi borçları, KYK, öğrenim kredileri, MTV, trafik cezaları, nüfus cezaları, askerlik cezaları, gümrük cezalarına af mı geliyor?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Son dakika: Vergi borçları, KYK, öğrenim kredileri, MTV, trafik cezaları, nüfus cezaları, askerlik cezaları, gümrük cezalarına af mı geliyor?

Son dakika: Vergi borçları, KYK, öğrenim kredileri, MTV, trafik cezaları, nüfus cezaları, askerlik cezaları, gümrük cezalarına af mı geliyor?

ABONE OL
20 Ocak 2023 13:17
Son dakika: Vergi borçları, KYK, öğrenim kredileri, MTV, trafik cezaları, nüfus cezaları, askerlik cezaları, gümrük cezalarına af mı geliyor?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu zamana kadar yapılmış olan en büyük vergi affı geliyor. Bu anlamda borcu olan vatandaşlarda arama motorlarında detayları araştırmaya başladı. Ntv‘nin son dakika olarak aktardığı habere göre alttaki borçların kapsamda olacağı bildirildi.

Vergi borçları;

Maliyeye olan vergi borçları şimdilik netleşmemiş ya da dava prosesinde olan cezalar,

Kredi Yurtlar Kurumu öğrenim kredileri,

Motorlu taşıt vergileri,

Trafik cezaları,

Nüfus cezaları,

Askerlik cezaları,

Otoyol ve köprülerden kaçak geçiş ücretleri ve cezaları,

Gümrük cezaları

Sosyal emniyet kurumu doğrultusundan takip edilen sigorta primleri.

Bu Pazartesi gerçekleşecek olan kabine toplantısından sonra bu hususta müjdenin gelmesi bekleniyor.

İnteraktif Vergi Dairesi Borç Sorgulama

Devlete olan borcu sorgulamanın ikinci yeri İnteraktif Vergi Dairesi. Vergi dairelerinde olan borçlarını bu ekran üstünden sorgulayabilirsiniz. Bu bağlamda https://ivd.gib.gov.tr/ adresine giderek giriş yapmanız lazımdır. Zaten sayfaya girdiğinizde ana sayfada bütün borçlarınızı ve ayrıntılarını görebileceksiniz.

Devlete Olan Borçlar Nasıl Sorgulanır?

Devlete olan borçlarınızı sorgulamanın birkaç yolu var. Bunlardan ilki e devlet kapısı. E Devlet kapısında , KYK borcunuzu , vergi borçlarınızı ve icra borçlarınızı öğrenebilirsiniz. Bu bağlamda e devlet Arama alanına BORÇ BİLGİLERİ SORGULAMA yazabilirsiniz.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (16)
  • EMEKLİ

    Reis’imiz; EMEKLİ memurlar hala zam farklarını alamadılar.Ne bir ses bir haber var.Tukrnfik artık Pahalı kış mevsiminde olacak iş mi? ALLAH CC aşkına,ödeyin artık.

  • 0671

    Oh ne güzel bize gelince milletin parası dersiniz ama milletin parasını zenginin vergi affı negüzel dünya degilmi sayın bakan yalancı bakan staj sayılsın bizlerin vergileri bize yeter yeterki bizlerin vergileri ile peşdah çekmeyinde staj sgk başlangıcı olarak sayılsın HAK HUKUK ADALET İSTİYORUZ ayrımcılık istemiyoruz avutlar doktora nasıl borçlanıyorsa bizlerede aynı formül uygulansın yurtdışı nasıl borçlanıyorsa bizlerede aynı formül uygulansın staj, staj, staj, staj sayılsın

  • Guli

    Geriye dönük borçlanma istiyoruz lutfen

  • Yeliz

    Olen kisinin vergi borcu bizler kardeslere kaldi boyle bir adalet olurmu yaa evet vergi borclarina af gelsin istiyorum trilyon borclari nasil oducem .hemde benim olmayan vergi borcu reddi miras yaptik davamiz surerken hesap kartlarima bloke koyulmus askeri ucretle calisan insandim isimdende oldum devletimiz bu vergi borcuna af getirmesi gerekiyor magdur durumdayim

  • Haydar

    Hep yapaln . Gss borclari 10 bin tl altina af geldi dediler 6.000 borcum vardi . Af geldi dedikten sonra baktim 13 bin tl olmus birak affi ikiye katlanis . Aflarida kendileri gibi yalan

  • nb2664

    Kart borçlarıda dahil olsa ne olurdu sanki seçime gidiyoruz şurda yap bir iyilik vatandaşı rahat ettir. Huzura hakkı yokmu vatandaşın?

    • Serdar

      Hesapsız, kitapsız harca,sanki babanın paradi gibi,sonra devlet affetsin.Mal mısınız arkadaş!Kişilerin,bankaların alacağını devlet hangi yetkiyle silebilir.Utanin biraz,yer içerken iyiydi,ödemeye gelince,birileri silsin,ne ala memleket.

  • Keriz

    Zamanın da yatıran krizler ne olacak

  • ADALET NEREDE?

    Aralık ayında maaşıma HACIZ gönder. Tahsil et. Sonra da AF ÇIKAR!!! Söyleyeceklerim bu kadar daha ne diyeyim. Zamanında ödeyen ve ödeyemeyenler için Adalet bitmiş. Bilerek ödemeyenler yine kurtuldu.

  • Hareretli eytli

    5500gunden emekli et ömür boyu maaş ver .. borçları sil ana para pula dönmüş zaten .. bedavadan odesinler.. 9000 günümü zamanında ödeyerek bitirdim .. maliye SSK günü gününe ödeyen salaklardanim bende.. kimin parasını kime dağıtıyorlar .. 

    • Ahmet Ali Şahin

      Sen öyle diyorsun onlar da diyor ki bizden önce bizkm bu kadar calusjamiza karşılık çalışanlar enekki edilmişti şimdi bize haksizkik yspiodi emekli olamıyoruz diyor bunun sonu nereye varır?

  • Eyyüp ular

    GSS prim borcu ödemelrine af yokmu ya 1.950 TL olan borcum aylık ödemesi 300 TL olmuş yazık ya bu yönetimene desem boş

  • Yorgun hayerler

    Ceşke kredi yede af gelse

  • Oğuz

    Bunun adı adalet mi şimdi ben vergimi zamanında yatırayım sen yatırmayana af çıkar o zaman benim paramı da iade et yoksa 5 oyum var vereceksemde vermem siz bilirsiniz

    Yanıtla Yanıtla
    +10
    -10
  • Okan

    Siz seçim hazırlığı için alt yapı hazırlayın bizde vergimizi gününde yatıralım sen yatırmayana af çıkar hakmı adaletmi nerde kaldı

    Yanıtla Yanıtla
    +44
    -12


HIZLI YORUM YAP