EYT’li olmayanlar karalar bağlamasın! 46, 47, 48, ve 52 yaşında emekli olabilirsiniz! Yeni yasada var

EYT’li olmayanlar karalar bağlamasın! 46, 47, 48, ve 52 yaşında emekli olabilirsiniz! Yeni yasada var

ABONE OL
20 Ocak 2023 20:24
EYT’li olmayanlar karalar bağlamasın! 46, 47, 48, ve 52 yaşında emekli olabilirsiniz! Yeni yasada var
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yeni yasada var… EYT’li olmayanlar karalar bağlamasın! 46, 47, 48, ve 52 yaşında emekli olabilirsiniz! Bireyler uzun seneler çalıştıktan sonra emeklilik hayali kurarlar. Ülkemizde emekli olmanın birtakım şartları bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi prim gününü doldurmak öteki ise belirli bir yaş doldurmaktır. Fakat yaşı doldurmak birtakım durumlarda çok zor olabilir. Bireyler pirim zamanlarda olsa bile geç beklemek mecburiyetinde oldukları amacıyla üzülürler. Son zamanlarda bunun amacıyla erken emeklilik yasası çıkmıştır. Emeklilikte yaşa takılanlar bundan sonra pirim gününü doldurduğunda emekli olabileceklerdir. Tabii ki yaş sınırı bulunmaktadır fakat bu yaş sınırı da yıpranmaya göre belirlenmektedir. Bu yıpranma sınırı meslek gruplarına göre değişkenlik gösterebilmektedir. Mesela madencilik işinde çalışan kişilerin yıpranması daha yüksek olabilmekte bu yüzden onların pirim günü daha az olarak belirlenmektedir.

Vatandaşlar uzun seneler çalıştıktan sonra emeklilik hayali kurarlar. Ülkemizde emekli olmanın birtakım şartları bulunmaktadır. Bunlardan bir tanesi prim gününü doldurmak öteki ise belirli bir yaş doldurmaktır. Fakat yaşı doldurmak birtakım durumlarda çok zor olabilir. Bireyler pirim zamanlarda olsa bile geç beklemek mecburiyetinde oldukları için üzülürler. Son zamanlarda bu bağlamda erken emeklilik yasası çıkmıştır.

Erken Emeklilik İçin Şartlar Güncellendi

Erken emeklilik bağlamında ilk koşul pirim gününün dolmuş olmasıdır. Bunun yanı sıra yıpranma seviyesi erken emeklilik için koşul olarak belirlenmiştir. Eğer yıpranma seviyesi düşük ise prim günü tamamlansa bile emeklilik yaşı gelmeden emekli olmak pek olası değildir. Bu koşul son derece adaletli bir koşuldur.

Çünkü her işte çalışan ile işte çalışanın yorulma seviyesi da aynı değildir. Bu hesaba katılarak erken emeklilik koşulu prim ve yıpranma olarak belirlenmiştir. Bunun beraberinde emeklilik amacıyla meslek dışında birtakım özel koşullar da bulunabilmektedir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP