SGK Malulen Emekli Eden Hastalıklar Listesi Açıklandı! Yaş Şartı Olmadan Erken Emeklilik!

SGK Malulen Emekli Eden Hastalıklar Listesi Açıklandı! Yaş Şartı Olmadan Erken Emeklilik!

ABONE OL
23 Ocak 2023 09:36
SGK Malulen Emekli Eden Hastalıklar Listesi Açıklandı! Yaş Şartı Olmadan Erken Emeklilik!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Yatırımcı piyasadan sermayesini devamlı çekerek, değişik şekillerde para kazanma yollarını denemektedir. Sürekli yükselen enflasyona karşı kendini ve sermayesini korumaya çekmek suretiyle yatırımdan kaçmanın hedefi üretim ardından malın yerine yenisini koymakta zorlanmasıdır.

Kimler Malulen Emekli Olur?

Malulen emekli olacak olan vatandaşın en az 10 senelik sigortasının bulunması gereklidir. Hem de vatandaş en az 1800 gün prim ödemesi yapmış olmalıdır. Tam teşekküllü bir hastaneden iş görememezlik raporu almalı ve en az yüzde 60 oranında iş gücü kaybına uğradığını kanıtlayabilmelidir. Birey tek bir hastalık yaşıyor olabileceği gibi aniden çok hastalık nedeniyle işgücü kaybına da uğramış olabilir. Eğer vatandaşı 4A’lı bir çalışansa işten ayrılıp ayrılmadığına bakılır. 4B’li bir çalışansa da evvelce prim borcu olup olmadığı incelenir. Daha sonra ticari hareketlerini sonlandırıp sonlandırmadığına bakılır. 4C’li bir çalışan ise görevinden istifa etmiş olmalıdır.

Bazı Hastalıklar Güncellendi

Kişilere erken emeklilik hakkı verilmesi bağlamında birtakım hastalıklardan mustarip olması gerekmektedir. Bunların başında kanser hastalığı gelmektedir. Hemen anında her kanser türü erken emekli olmak için bir sebep sayılmaktadır. Epilepsi, unutkanlık, MS gibi beyinin işleyişine etkileri büyük olan hastalıklar erken emeklilik hastalıkları arasında sayılmaktadır. Kişiler çalışırken detaylı kazalar ardından uzuvlarını kaybederek çalışamaz hale gelmişse gene erken emekli olabilir. Organlarında fonksiyon sorunu olmasından kaynaklı nakil olmuş vatandaşlar ve kalp yetmezliği, solunum yetmezliği, siroz, anemi gibi devamlı hastalıklarda erken emeklilik için koşuldur. Bunlar haricinde bedenin beş duyu organında problemler yaşam sürdüren kimselerde emekli olabilmek için başvurabilir.

finans365.com özel içerik

 

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (6)
  • Halime göksu

    5yıl önce ince bağırsak mezenkimal maling tümör ameliyatı oldum 1 buçuk yıl malul emekli yaptılar.kemoterapi aldım vücudum dayanmadı çok kötü oldum sinir uçlarına zarar verdiği için ağrım çok oluyor ve uyku hiç yok yeşil reçete ilaçlar alıyorum. Kronik bağırsak rahatsızlığım var 5 defa gam güm dedikleri amaliyat oldum . vertigo.migren.unutkanlık kabızlık boyun fıtığı ve bel fıtığından 2 defa ameliyat oldum beyinde ufaktefek dedikleri birşeyler var hızlı bir şekilde göz kaybım başladı denge kaybı var ama malul olamıyorum ölüsem ozaman olucak artık..ama yüzde 76 engelliyim yardım almıyorum eşim sigortalı çalışıyormuş diye.Bu hastalıklarla insanları işe nasıl alcaklar sen yeşil reçete kullanıyorsun alamayız diyorlar ben ne yapabilirim bana yazarsanız sevinirim. (halimegoksu72@gmail.com)

  • Uzun82

    Ankilozan spondilit ve fibramiyalji de bu grupta olmalı

  • Şerif

    Ben ortabedi ve nefes darlığı hastasıyım işe giriş tarihi 22/04/2006 raporum 67 ne zaman emekli olurum.

  • Aylin

    Romatoit artrit hastalığı da bu kapsama alınmalı. Eklemlerde şiddetli ağrı ve tutulma oluyor. Üstelik eklemlerde geri dönüşü olmayan bozulmalara sebep oluyor

  • Aylin

    Romatoit artrit de bu kapsama alınmalı 17 yıl olacak hastayım ve 11 yıl önce çalışmayı bırakmak zorunda kaldım. Çok ağrı ve tutulma oluyordu ise gidemicek hale geliyordum. Gitsem de dinlenme odasında uzanmak zorunda kalıyordum. Eklemlerde belirgin bozukluğa sebep olan bir hastalık o yüzden kesinlikle bu kapsama alınmalı

  • Murat

    Bipolar bozukluk yok mu


HIZLI YORUM YAP