DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Pul biber fiyatları şaha kalktı! Acısı yaktı, tadımız tuzumuz kaçtı! Fiyatı etle yarışıyor!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Pul biber fiyatları şaha kalktı! Acısı yaktı, tadımız tuzumuz kaçtı! Fiyatı etle yarışıyor!

Pul biber fiyatları şaha kalktı! Acısı yaktı, tadımız tuzumuz kaçtı! Fiyatı etle yarışıyor!

ABONE OL
23 Ocak 2023 13:06
Pul biber fiyatları şaha kalktı! Acısı yaktı, tadımız tuzumuz kaçtı! Fiyatı etle yarışıyor!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk mutfağında vazgeçilmez bir yeri olan pul biberin fiyatı son günlerde tartışılır duruma geldi. Aktarlarda kilo kilo satılan pul biber, son gelen zamlardan sonra bundan sonra gramla satılmaya başladı. Acı severler, aktarlardan aldıkları pul biber sayısını son gelen zamlar yüzünden düşürmeye başladı. Pul biberin haricinde köy biberi, çarliston ve sivri biber de zamlandı.

Pul biberin fabrika satışı geride bıraktığımız ay 80-90 TL iken şu sıralar 125 TL oldu. Toptancılar, 125 TL’lik pul biberin tezgahta 270 TL’ye satılmasının nedeni olarak yüksek kar marjı koyan aktarları işaret ediyor. Pul biberle eş güdümlü köy biberi, çarliston ve sivri biberin de fiyatına zam geldi.

Köy Biberi, Çarliston Ve Sivri Biber De Zamdan Nasibini Aldı 

Geçen aya kadar kilosu 30 TL olan kıl biber, şu sıralarda piyasada 55 liradan satılıyor. Köy biberi, çarliston ve sivri biberin fiyatları da 20 liradan 35 TL’ye çıktı.

Konuyla alakalı konuşan aktar dükkanı çalışanı Can Kırıcı, “İnsanlar yarım kiloyu, bir kiloyu rahatça alabilirken, son gelen zamların sonrasında henüz 100 gram, 250 gram daha fazla talep ediliyor. Bu yıl biberin az olduğundan kaynaklı ve üretim maliyetlerinin yükselmesi nedeniyle fiyatlar ister istemez artış gözler önüne serdi. Kar marjları o kadar yüksek tutulmuyor.” diye söyledi.

Sofraların vazgeçilmezi bul biber, a vitaminine dönüştürülen beta-karoten bakımından varlıklı bir kaynaktır. Pul biberi sıkça tüketmek, burun pasajlarını, akciğerleri ve bağırsakları sağlıklı tutmayı sağlar. Farklı hastalıklara sebep olabilen patojenlere karşı bedeni ayakta tutar.

Bağışıklık düzenini güçlendirmesine ek olarak detaylı faydalar verir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP