Altın puslu havayı sever! İslam Memiş’ten gram altın bombası! Bir hafta içinde 1.450-1.550 TL arasında…
  • Finans 365
  • Altın
  • Altın puslu havayı sever! İslam Memiş’ten gram altın bombası! Bir hafta içinde 1.450-1.550 TL arasında…

Altın puslu havayı sever! İslam Memiş’ten gram altın bombası! Bir hafta içinde 1.450-1.550 TL arasında…

ABONE OL
29 Ocak 2023 17:28
Altın puslu havayı sever! İslam Memiş’ten gram altın bombası! Bir hafta içinde 1.450-1.550 TL arasında…
1

BEĞENDİM

ABONE OL

İslam Memiş’ten gram altın bombası! Bir hafta içinde 1.450-1.550 TL arasında… Vatandaş kuyumcuya akın etti! Uzmanlar 3 kademeli bir yükseliş senaryosu öngörüyor. Dolar ve FED baskısı altında rekor kırmaya ara vermeyen altın bütün zamanların en yüksek seviyesinin ardından düşüşe geçmişti. Tekrar yükseliş trendine geçeceğini belirten uzmanlar korkunun gereksiz olduğunu belirtti.

 “Altın Puslu Havayı Sever”

Altın ve Para Piyasaları Eksperi İslam Memiş, yatırımcıların altın fiyatları ile alakalı sorularını cevaplayan açıklamalarda bulundu. İslam Memiş; “Altın puslu havayı sever. Ne vakit ekonomik kriz olsa ne vakit harp riski olsa ne vakit belirsizlik olsa dünyadaki yatırımcılar altına sığınır. Ukrayna-Rusya tarafındaki tehlikeler hala devam ediyor” ifadelerini kullandı. Kontrollü bir şekilde bu sürecin devam edeceğini bildiren İslam Memiş; “Bu sürecin bitmesini istemiyorlar. Bu jeopolitik tehlikeler ne kadar uzarsa gelen haber akışı ne kadar çok rahatsızlık verirse altın fiyatları da bir o kadar yükselir. Dolayısıyla jeopolitik tehlikelerin altın fiyatlarına olumlu bir katkısı olacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

İslam Memiş, artan gram altın fiyatları ile alakalı da tahminlerini dile getirdi. Çok yüksek bir olasılıkla 1.500’ü görür diyen İslam Memiş, ons altında 2.500- 3.000 dolar seviyeleri beklenirken, Haziran’dan sonra bir kur atağı beklendiğini, bundan dolayı çarpana bakıldığında vakit gram altında 1.450- 1.550 gibi rakamları görmesinin çok güçlü bir olasılık olarak durduğunu belirtti. Gram altın ile alakalı tahminlerini açıklayan İslam Memiş, yatırımcıya da kritik uyarıda bulundu.

Altın ve Para Piyasaları Eksperi İslam Memiş; “Merkez Bankaları bunu baskılarsa biraz gecikir. En az altı yedi ay daha ellerindeki bozdurmasınlar. Sürekli alırsınız kıyıya koyarsınız, ne vakit gereksiniminiz olur ev alırsınız araba alırsınız diğer bir şeye gereksiniminiz olur o vakit bozdurursunuz” şeklinde konuştu.

Altını şu anki fiyatı ne durumda?

Piyasalar bir taraftan FED tarafından açıklanan faiz sonucunun yankılarını fiyatlamaya devam ederken bir yandan da 2023 beklentileri araştırılıyordu. özellikle de altın fiyatları yatırımcıların radarına girerken uzman altın yorumları ve tahminleri araştıran kişiler için dev yatırım bankaları sonuçları açıkladı.
An itibari ile gram altının fiyatı 1.177,88 TL alış ve 1.178,99 TL satış seviyesinden işlem görürken gram altının fiyatı 1.943TL ve satış 1.963TL seviyesinden işlem görüyor. Uluslararası piyasada ise ons altının fiyatı 1.947 dolar seviyesinden tekrar yükseliş yönlü seyrini sürdürüyor. Bu fiyatların ne zamana kadar bu seyirde devam edeceği konusunda altın yorumcuları farklı yorumlarda bulunsalar da asıl fiyatlandırma yurtdışı tarafından gelen haberlere göre yapılacaktır.

Editörün notu: Burada yer alan değerlendirmeler ve bilgiler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP