DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Doğal gaza yapılan gizli zam ifşa edildi! Vatandaşın ruhu duymadı! Kimsenin aklına gelmeyecek yöntem!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Doğal gaza yapılan gizli zam ifşa edildi! Vatandaşın ruhu duymadı! Kimsenin aklına gelmeyecek yöntem!

Doğal gaza yapılan gizli zam ifşa edildi! Vatandaşın ruhu duymadı! Kimsenin aklına gelmeyecek yöntem!

ABONE OL
3 Şubat 2023 16:33
Doğal gaza yapılan gizli zam ifşa edildi! Vatandaşın ruhu duymadı! Kimsenin aklına gelmeyecek yöntem!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Edinilen verilere göre doğalgazda gizli zam tekniğinin 2018 senesinden bu yana devam ettiği, Danıştay’a 2019 senesinde açılan iptal davasının ise o tarihten bugüne kadar gündeme bile alınmayarak şirketin korunduğu belirtildi. Ankara Büyükşehir Belediye (ABB) Başkanı Mansur Yavaş bağlamında açılan iptal davasına Danıştay Savcısı Fetih Sayın’ın yazdığı iptal gerekçesi ise insanların gazının nasıl gizli zam yöntemi ile adeta çalındığının tespiti oldu.

Savcı Fetih Sayın, doğalgaz dağıtım şirketinin insanlara satmadığı gazın parasını aylar evvelinden peşin alıp parayı işlettiğini, ve bu halin doğalgaz şirkete ‘sebepsiz zenginleşme’ sağladığını söyledi. Ancak dava gündeme alınmadığı için savcının bu tespitlerinin 4 senedir adliyenin tozlu raflarında bekletildiği bildirildi.

Kartlı sistem ile doğalgaz satın almış insanlara sonradan zam yüklenmesine sebep olan planlamanın iptali bağlamında ABB Başkanı Yavaş’ın açtığı davaya görüş yazan Savcı Sayın, “Vatandaş daha kullanmadığı ve belki de çok fazla zaman kullanmayacağı gazın bedelini peşin ödemekte, idare ise henüz satışını gerçekleştirmediği doğalgazın bedelini alıp işletme imkanına kavuşmaktadır” dedi.

Haksız Toplanan Para Tüketiciye İade Edilmeli

Tüketici Dernekleri Federasyonu Genel Sekreteri Ergün Kılıç, peşin alınan doğalgaza sonradan zam yapılmasına neden olan düzenlemenin iptali için federasyon olarak dava açtıklarını fakat Danıştay’ın, aboneleri bu işte ‘taraf’ görmediğini belirtti.

ABB’nin açtığı davanın ise bir türlü başlamadığına dikkat çeken Kılıç, “Davanın bir an önce neticelendirilip, doğalgaz şirketinin nedensiz zenginleşmesine neden olan düzenleme iptal edilerek haksız yere toplanan paraların tüketicilere iade edilmesini bekliyoruz” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP