Ev hanımlarına çalışmadan emeklilik şansı tanındı! En az 5.500 TL maaşla SGK’dan emekli oluyorsunuz!
  • Finans 365
  • SGK - SSK - Bağkur
  • Ev hanımlarına çalışmadan emeklilik şansı tanındı! En az 5.500 TL maaşla SGK’dan emekli oluyorsunuz!

Ev hanımlarına çalışmadan emeklilik şansı tanındı! En az 5.500 TL maaşla SGK’dan emekli oluyorsunuz!

ABONE OL
3 Şubat 2023 23:11
Ev hanımlarına çalışmadan emeklilik şansı tanındı! En az 5.500 TL maaşla SGK’dan emekli oluyorsunuz!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

En az 5.500 TL maaşla SGK’dan emekli oluyorsunuz! Ev hanımlarına çalışmadan emeklilik şansı tanındı! Emekli olmak isteyen ev hanımlarına emeklilik hakkı tanında ve tek bir dilekçe ile 5. 500 TL maaş alma imkanı bulunuyor. Ev hanımlarına çalışmadan emeklilik hakkı doğması ile pek çok vatandaş bağlamında araştırılan konuların başında yer almaktadır. Emekli olmak isteyen kadınların yapması gereken SSK ve Bağ- Kur şubelerinde giderek müracaat işlemlerini yapmaları gerekmektedir. Başvuru işlemlerini tamamladıktan sonra vatandaşlar emeklilik imkanlarından faydalanarak ayrıcalıklı bir hizmet imkânına sahip olacaklardır.

Çalışmayan Ev Hanımlarına Emekli Olma Müjdesi! 

Emeklilik hayali kuran ev hanımlarına tanınmış emekli olma hakkını kullanabilmeleri bağlamında lüzumlu olan şartların yerine getirilmesi gerekmektedir. 20 ile 25 sene evli kalan ev hanımlarının emekli olup olmayacağı pek çok şahıs bağlamında merak edilmektedir. Ülkemizde emekli olabilmek amacıyla ve prim gün adedi mühim bir yere sahip olmaktadır. Bayanlarda 20 erkeklerde ise 25 sene çalışanların emekli olma hakları bulunmaktadır. SSK kapsamında yer alan emeklilik şartları 9 Eylül 1999 tarihi ardından değişikliğe uğradı.

18 yaşını dolduran bütün Türk vatandaşı isteğe bağlı olarak sigorta primi ödeme şartı ile emeklilik suretiyle ilk aşaması tamamlamış oluyor. 5510 sayılı kanuna tabi mecburi sigortalı olmayı gerektirecek şekilde çalışmayan ve sigortalı olarak çalışmak ile birlikte ay içerisinde 30 günden az ya da bütün gün çalışamayan isteğe bağlı olarak sigorta yaptırmaları olası oluyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP