DOLAR

32,2503

0.21%
EURO

34,9479

0.28%
ALTIN(gr)

2.426,58

0,71%
BİST 100

%
WhatsApp bunu yapan, önüne gelen herkese dava açıyor! Whatsapp kullananlara mahkeme şoku
  • Finans 365
  • Gündem
  • WhatsApp bunu yapan, önüne gelen herkese dava açıyor! Whatsapp kullananlara mahkeme şoku

WhatsApp bunu yapan, önüne gelen herkese dava açıyor! Whatsapp kullananlara mahkeme şoku

ABONE OL
4 Şubat 2023 23:35
WhatsApp bunu yapan, önüne gelen herkese dava açıyor! Whatsapp kullananlara mahkeme şoku
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Whatsapp kullananlara mahkeme şoku… WhatsApp bunu yapan, önüne gelen herkese dava açıyor! Geçtiğimiz zamanlarda oluşturulan bildirime göre meşru sürecin yalnızca toplu mesaj özelliği ile ilgili olduğu teyit edildi. Kullanıcıların birbirlerine rahatsız edici toplu mesaj gönderimlerinin belirlenmesi halinde WhatsApp, kullanıcıdan şikayetçi olacak! Hem de bu konunun titizlikle her gün inceleneceği de duyuruldu. Böylece WhatsApp kullanıcılarının dikkatli olması gerekecek!

WhatsApp son günlerde pek çok özelliği ile ön plana çıkıyor! Dünyanın en süregelen ve en tanınmış mesajlaşma programı olan WhatsApp, aldığı kararla kullanıcılarını korkuttu. Günümüzde her akıllı telefonda yüklü olan bu uygulamayı kullanırken bundan sonra dikkatli olunması gerekecek. Aksi durumda program kullanıcıları kendilerini mahkeme de bulabilir!

WhatsApp’ın Yeni Kararı

Alınan karar ile eş güdümlü yetkililer bu kararın geçici bir vakit olmayacağını ve kararın devamlı aktif olacağını da duyurdular. Bu karar 7 Aralık tarihinden itibaren geçerli olacak. Toplu mesaj özelliği en çok kullananlar genelde firmalar oluyordu. Bu karar sonrasından firma yetkilileri karardan memnun olmadıklarını dile getirdi.
Öte yandan çoğu vatandaş ise kararı ideal bulup destekledi. 7 Aralıktan evvelce bu özelliği kullanan firma ya da kişilere ise herhangi bir yaptırım yapılmayacak.

WhatsApp Kullanım Şartları

Bu uygulamanın en yaygın kullanılan özelliklerinden bir tanesi de toplu mesaj özelliğidir. Hatta yapılan bir araştırmaya göre kullanıcıların büyük bir kısmı uygulamayı sadece bu özellik nedeniyle kullanmaktadır. Bu özellik telefonda kayıtlı olan ve uygulamanın yüklü olduğu her kullanıcıya kolaylıkla aynı anda mesaj atıla bilinmesini sağlamaktadır. Ancak bu mesajlar atılırken uyulması gereken bazı şartları bulunmaktadır.

Mesaj atılan şahıs ya da şahıslara rastgele bir şekilde özel hayatın mahremiyetini zedeleyecek ya da cinsel ve rahatsız edici mesajların atılmaması gerekmektedir. Bu şartların sağlanması halinde toplu mesaj özelliğini gönül rahatlığı ile kullanabilirsiniz. Hem de bu şartlar grup toplu mesajları içerisinde geçerli olmaktadır. WhatsApp toplu mesaj özelliğinin son günlerde etkili bir düzeyde tercih edildiği de biliniyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP