SGK’ya Yazılı Olarak Başvurun Parayı Alın! Emeklilere 16.500 TL Nakit Ödeme Anında Hesaba Yatıyor!

SGK’ya Yazılı Olarak Başvurun Parayı Alın! Emeklilere 16.500 TL Nakit Ödeme Anında Hesaba Yatıyor!

ABONE OL
4 Şubat 2023 23:50
SGK’ya Yazılı Olarak Başvurun Parayı Alın! Emeklilere 16.500 TL Nakit Ödeme Anında Hesaba Yatıyor!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Emeklilerin nakit gereksinimini karşılanmasına dair yeni çalışmalara dair haberler yaygınlaşıyor. Bu kapsamda Emeklilerin tam 16.500 TL nakit ödemesinin anında hesaba yatırılacağı ifade ediliyor. Bu bağlamda emeklilerin yazılı bir şekilde SGK’ya müracaat yapması gerekiyor. İşte detaylar! Bilindiği üzere emekli aylığının bağlanmasını bekleyenlere özel bir avans programı bulunuyor. Bu avans programının bütün emeklilere uygulanmasının hedeflendiği aktarılıyor. Buna göre emekliler 3 aylık maaş karşılığına kadar faizsiz bir şekilde avans çekebilecek. Aktarılan gelişme uygulanacak olursa emekliler SKG’ya dilekçe sunarak anında 16.500 TL avans çekebilecek!

Gündeme Geldi

Enflasyonun gün geçtikçe artış göstermesi ardından emeklilerin de alım gücünde bir azalma yaşandığı belirleniyor. Yaşanılan bu durumun önüne geçilmesi bağlamında yeni gelişmelerin yaşanılması bekleniliyor. Önceler emeklilik aylığını bekleyenler şayet isterlerse 3 aylık maaşlarını avans olarak çekebiliyorlardı. Üstelik bu avans üstünde faiz de ödemiyorlardı. Bu durumun bütün emeklilere uygulanması hedeflenerek, emeklilerin nakit gereksinimini karşılanması hedefleniyor.
Emekliler Derneği geçen zamanlarda yeni bir isteği gündemine aldı. Buna göre derneğin isteğine göre emeklilerin 3 maaş avans çekmesi hedefleniyor.

Emekliler 3 Maaş Nakit Avans Nasıl Alır?

Son günlerde sık sık karşımıza çıkan iddiaya göre emeklilerin 16.500 TL nakit çekme fırsatları olacak. Şayet Emekliler Derneğinin isteği kabul edilecek olursa emekliler SGK’ya yazılı bir şekilde müracaatta bulunarak nakit avans kullanabilecekler. Böylece emeklilerin nakit gereksinimini karşılanmasına yönelik mühim bir gelişmenin yaşanılacağı ifade ediliyor.

Emekliler Derneğinin isteğine göre emeklilerin çekeceği nakit avans üzerinden rastgele bir faiz uygulanmayacak. Buna göre emekliler yalnızca SGK’ya bir müracaat dilekçesi vererek, nakit avans fırsatından yararlanacak. Bu arada şimdilik bu talep olumlu yanıtlanmazken bu isteğin karşılanıp karşılanmayacağı merak hususu olarak karşımıza çıkor!

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP