DOLAR

32,4695

0.03%
EURO

34,8233

-0.11%
ALTIN(gr)

2.430,38

-0,17%
BİST 100

%
Son dakika! Yarın 6 Şubat Pazartesi Valilik kar tatili açıklaması! Kayseri, Isparta, Sivas, Ankara’da okullar tatil mi?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Son dakika! Yarın 6 Şubat Pazartesi Valilik kar tatili açıklaması! Kayseri, Isparta, Sivas, Ankara’da okullar tatil mi?

Son dakika! Yarın 6 Şubat Pazartesi Valilik kar tatili açıklaması! Kayseri, Isparta, Sivas, Ankara’da okullar tatil mi?

ABONE OL
5 Şubat 2023 20:57
Son dakika! Yarın 6 Şubat Pazartesi Valilik kar tatili açıklaması! Kayseri, Isparta, Sivas, Ankara’da okullar tatil mi?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Son dakika! Kayseri, Isparta, Sivas, Ankara’da okullar tatil mi? Yarın 6 Şubat Pazartesi Valilik kar tatili açıklaması! Milyonlarca öğrenci ve velileri yarın okulların tatil olup, olmadığını merak ediyor. Bu anlamda Kayseri, Isparta, Sivas, Ankara’da okullar tatil edildi. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün günlerdir yaptığı yoğun kar yağışı uyarıları ardından ülke çapında kar yağışı etkisini göstermeye başladı. Etkili olan kar yağışı ardından çok sayıda ilde okullar tatil edilirken, il sayıların saatler geliştikçe daha da yükselmesi bekleniyor. Peki hangi 06 Şubat 2023 tarihinde hangi illerde okullar tatil edildi? İşte kar tatili verdiği şehirler…

Kayseri, Isparta, Sivas, Ankara’da Okullar Tatil Mi?

SİVAS

Sivas’ta bu gece beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle Sivas Valiliği tarafından alınan kararla okullar yarın tatil edildi.
Sivas’ta gece saatlerinde beklenilen yoğun kar yağışı nedeniyle yarıyıl tatilinin biteceği gün okullar 1 gün süreyle tatil edildi.

Sivas Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, “Gece saatlerinden itibaren başlayacak, zaman zaman tipi şeklinde beklenen kar yağışının ulaşımda aksamalar, buzlanma ve don olayı başta olmak üzere meydana getirebileceği olumsuzluklara karşı tedbir amaçlı olarak; İl genelinde Millî Eğitim Bakanlığına bağlı her tür ve derecedeki anasınıfı, müstakil anaokulu, ilkokul, ortaokul, lise resmi – özel örgün ve yaygın eğitim kurumlarında 06.02.2023 Pazartesi günü 1 gün süre ile eğitim öğretime ara verilmiştir. Ayrıca, kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan görevli personellerden hamile, engelli, diyaliz hastaları, kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan kamu görevlileri 1 gün idari izinli sayılacaklardır” ifadelerine yer verildi.

KAYSERİ

Kayseri’de bu gece beklenen yoğun kar yağışı nedeniyle okulların yarın tatil edildiği bildirildi.

Valilikten yapılan yazılı açıklamada, hava durumu verilerine göre il genelinde akşam saatlerinde başlaması beklenen kar yağışının aralıklarla devam edeceği, pazartesi günü öğle saatlerinden itibaren yoğunlaşacağı, etkisini azaltmakla beraber salı günü de devam edeceğinin değerlendirildiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

“Hava koşulları sebebiyle meydana gelebilecek muhtemel olumsuzlukları önlemek amacıyla taşımalı eğitim, il merkezi ile ilçeler arasındaki kamu çalışanları ve öğrenci hareketliliği de dikkate alınarak resmi/özel kreş ve anaokulları, ilkokullar, ortaokullar, liseler, mesleki eğitim merkezleri ve rehabilitasyon merkezlerinde valiliğimiz kararıyla 6 Şubat’ta bir gün süreyle eğitime ara verilmiştir. Okullarda eğitime ara verilen günde kreş ve anaokuluna çocuğu devam eden anneler (sağlık, güvenlik ve 24 saat esasına göre hizmet veren birimlerde çalışan personelin durumu hizmetin gereği olarak ilgili birim amirleri tarafından değerlendirilecektir), engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır.”

Kayseri Valisi Gökmen Çiçek de sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Sevgili öğrenciler, meteoroloji verilerine göre ilimizde bu gece yoğun kar yağışı başlayacaktır. 6 Şubat tarihinde okullarımız bir gün olmak üzere ilimiz genelinde tatil edilmiştir. Tüm öğrencilerimizin bu kar tatilini kitap okuyarak ve kar topu oynayarak geçirmelerini istiyoruz.” ifadelerini kullandı.

ISPARTA

Isparta’da yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle eğitime yarın ara verildi.

Isparta Valiliği tarafından yapılan açıklamada, ‘Isparta İli genelinde yoğun kar yağışı ve olumsuz hava koşullarının devam etmesine bağlı olarak, karayolları ile köy ve mahalle yollarında oluşan buzlanmadan dolayı ulaşımda sorunlar yaşanması sebebiyle, öğrencilerimizin ve eğitim personelinin sağlık ve güvenliğinin korunması amacıyla, İl merkezi ve ilçelerde Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı olarak faaliyet yürüten; her tür ve derecedeki resmi/özel örgün (ilkokul-ortaokul-lise) ve yaygın eğitim kurumları ile okul öncesi eğitim kurumları, özel eğitim ve rehabilitasyon merkezleri ve özel öğretim kurslarındaki eğitim/öğretim faaliyetlerine 6 Şubat 2023 Pazartesi günü (1) bir gün süre ara verilmesine karar verilmiştir. Ayrıca kamu kurum ve kuruluşları çalışanlarından; hamile, engelli ve diyaliz hastaları ile kalp ve böbrek yetmezliği, kanser vb. kronik ağır hastalığı olan memur ve diğer kamu görevlileri 6 Şubat 2023 Pazartesi günü 1 (bir) gün süre ile idari izinli sayılacaklardır’ denildi.

ELAZIĞ

Elazığ’da aralıksız devam eden yoğun kar yağışı nedeniyle okulların tatil edilip edilmeyeceği merak ediliyordu.

Mustafa Uc’un haberine göre veliler ve öğrenciler gün boyunca valilikten yapılacak açıklamayı bekliyordu.

Merakla beklenen açıklamayı Elazığ Valisi Dr. Ömer Toraman yaptı. Vali Toraman, yoğun kar yağışı nedeniyle okulların 2 gün tatil edildiğini, hamile ve engelli kamu personelinin de 2 gün idari izinli sayılacağını duyurdu.

Vali Toroman sosyal medyadan yaptığı açıklamada: “Sevgili çocuklar, Olumsuz hava şartları nedeniyle il genelinde (ilçeler dahil) tatilin 2 gün uzatılmasına karar verdik. Bu arada engelli ve hamile kamu çalışanları da idari izinli sayılacaktır.” ifadelerini kullandı.

HAKKARİ

Hakkari’de olumsuz hava koşulları nedeniyle okullar yarın tatil edildi. Valilikten yapılan açıklamada, il genelinde kar ve olumsuz hava koşullarının etkili olduğu belirtildi.

İlk ve orta dereceli eğitim öğretim kurumları, özel eğitim kursları, Halk Eğitimi, Rehberlik ve Araştırma ile rehabilitasyon merkezlerinin yarın tatil edildiği bildirilen açıklamada, kamu kurumlarında görevli engelli ve hamile personelin de idari izinli sayılacağı kaydedildi.

İSTANBUL

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya yaptığı açıklamada “Kıymetli Hemşehrilerim Sevgili Öğrenciler, 20.00’de Meteoroloji Bölge Müdürlüğümüzün paylaştığı verilere göre İlimizde beklenen kötü hava koşulları nedeniyle Temel eğitim ve ortaöğretim kurumlarımızdaki eğitime 6 Şubat Pazartesi günü bir (1) gün süreyle ara verilmiştir.” ifadelerini kullandı.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP