DOLAR

32,3321

0.24%
EURO

35,0840

-0.15%
ALTIN(gr)

2.301,45

1,06%
BİST 100

%
7.8’lik deprem sonrası hangi illerde okullar tatil oldu? Yarın 7,8,9,10 Şubat 2023 okullar tatil mi? Okullarda deprem tatili!
  • Finans 365
  • Gündem
  • 7.8’lik deprem sonrası hangi illerde okullar tatil oldu? Yarın 7,8,9,10 Şubat 2023 okullar tatil mi? Okullarda deprem tatili!

7.8’lik deprem sonrası hangi illerde okullar tatil oldu? Yarın 7,8,9,10 Şubat 2023 okullar tatil mi? Okullarda deprem tatili!

ABONE OL
6 Şubat 2023 14:26
7.8’lik deprem sonrası hangi illerde okullar tatil oldu? Yarın 7,8,9,10 Şubat 2023 okullar tatil mi? Okullarda deprem tatili!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Yarın 7,8,9,10 Şubat 2023 okullar tatil mi? Okullarda deprem tatili! 7.8’lik deprem sonrası hangi illerde okullar tatil oldu? Deprem ardından okul tatili olan iller listesi merak ediliyor. Bu bağlamda husus ile ilgili incelemeler süratlendi. İşte 7,8,9,10 Şubat 2023 okul tatili olan iller listesi… Deprem ardından tatil olan iller listesi! Sabah saat 4.17’de Kahramanmaraş odaklı 7,8 büyüklüğünde deprem ortaya geldi. Sarsıntı çoğu şehirde hissedildi.

Kahramanmaraş, Hatay ,Gaziantep, Malatya, Adana, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adıyaman’da Okullar Tatil Edildi! 

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, depremin yoğun şekilde hissedildiği Kahramanmaraş, Hatay ,Gaziantep, Malatya, Adana, Kilis, Diyarbakır, Şanlıurfa, Osmaniye, Adıyaman’da okulların 1 hafta tatil edildiğini duyurdu.

Mersin’de Okullar Tatil Edildi

Mersin Valiliği tarafından yapılan açıklamada,

“Mersin İlimiz genelinde 06.02.2023 Pazartesi günü eğitime (1) gün ara verilmiş, okullar tatil edilmiştir. Ayrıca, kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personelimiz ile 10 yaş ve daha küçük yaşta çocuk sahibi olan kadın personelimiz idari izinli sayılacaktır.” ifadeleri kullanıldı.

Vali Ali Hamza Pehlivan tarafından yapılan açıklamada, “Kahramanmaraş Pazarcık’da meydana gelen deprem, Mersin İlimizde de hissedilmiştir. Çok geçmiş olsun. İlimiz genelinde şu ana kadar tespit edilen veya bildirilen can ve mal kaybı bulunmamaktadır. Ekiplerimiz tarafından tarama çalışmaları devam etmektedir.” denildi. Kahramanmaraş Valiliği daha önce yaptığı açıklamada, il genelinde okulların tatil olduğunu duyurmuştu.

Az Önce Deprem Mi Oldu, Nerede, Kaç Şiddetinde?

AFAD son depremler ve Kandilli son depremler listesine göre deprem mi oldu, deprem kaç şiddetinde oldu sorularına cevap bulabilirsiniz. Aşağıdaki son dakika deprem listesi aracılığıyla son depremler ve deprem şiddeti hakkında bilgi alabilirsiniz.

KANDİLLİ RASATHANESİ SON DEPREMLER LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ!

Kandilli-Afad Türkiye Son Dakika Depremler Listesi!

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı Deprem Dairesi Başkanlığı son dakika deprem haberlerİ ile vatandaşlara güncel deprem bilgisini vermeye devam ediyor. İşte AFAD son depremler listesi!

AFAD SON DEPREMLER LİSTESİ İÇİN TIKLAYINIZ!

TÜRKİYE DEPREM KUŞAKLARI

a) Kuzey Anadolu Deprem Kuşağı

Van Gölü’nün kuzeyinden itibaren Erzincan, Tokat, Amasya, Gerede, Bolu, Adapazarı, İzmit Körfezi ve Marmara Denizi’nden, Saros Körfezi’ne kadar uzanır. Bu kuşağa Kuzey Anadolu Fay Hattı da denir. Ülkemizde depremlerin en çok görüldüğü kuşak burasıdır. İzmit, Adapazarı, Düzce, Bolu, Çankırı, Niksar, Erbaa, Erzincan, Erzurum, Pasinler bu kuşak üzerinde yer alır.

b) Güneydoğu Anadolu Deprem Kuşağı

Van Gölü çevresinden başlayarak Güneydoğu Torosları takip eder ve iskenderun Körfezi’ne kadar uzanır. Muş, Varto, Elazığ, Malatya, Elbistan, Kahramanmaraş, Adana, İskenderun bu kuşak üzerinde yer alır.

c) Batı Anadolu Deprem Kuşağı

Ege Bölgesi’nde yer alan çöküntü alanlarını kaplayan bu kuşak, Bakırçay, Gediz, Büyük Menderes ve Küçük Menderes ovaları ile Burdur, Uşak, Kütahya civarını içine alır.

Deprem Riski Az Olan Bölgeler

Bu üç fay kuşağının dışında kalan Tuz Gölü ve Konya çevresi, Antalya – Mersin arası, Ergene Havzası, Ş.Urfa ve Mardin çevresi deprem tehlikelerinin az olduğu yerlerdir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP