SGK açıkladı! Vatandaş karalar bağladı! Sakın bu ödemeyi yapmayın! Bunu yapanların emekli maaşı anında düşüyor!
  • Finans 365
  • SGK - SSK - Bağkur
  • SGK açıkladı! Vatandaş karalar bağladı! Sakın bu ödemeyi yapmayın! Bunu yapanların emekli maaşı anında düşüyor!

SGK açıkladı! Vatandaş karalar bağladı! Sakın bu ödemeyi yapmayın! Bunu yapanların emekli maaşı anında düşüyor!

ABONE OL
6 Şubat 2023 21:44
SGK açıkladı! Vatandaş karalar bağladı! Sakın bu ödemeyi yapmayın! Bunu yapanların emekli maaşı anında düşüyor!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Bunu yapanların emekli maaşı anında düşüyor! SGK açıkladı! Vatandaş karalar bağladı! Sakın bu ödemeyi yapmayın! Prim günleri dolan vatandaşlar primlerin tesir edip etmediğini merak ediyorlar. Bu durum prim ortalamaları alınarak hesaplanıyor. Dolayısıyla vatandaşların bu proseste prim ortalamalarını hesaplamaları son derece mühim bir yere sahiptir. Prim günleriniz dolmuşsa ve 5 yıllık bir vakit dilimi beklemeniz gerek görülürse sigorta yaptırmadığınız taktirde herhangi bir olumsuz netice yaşanmayacaktır. Ancak burada ilgi etmeniz gereken en mühim nokta yeniden sigorta yaptırmamaktadır.

Tekrardan sigorta yaptırmanız halinde olumsuz neticelerle karşılaşma olanaklarıyla karşı karşıya kalabilirsiniz. Primlerinizi çok çok düzeyde yatırmanız aynı vakitte maaş düşüklüğünün de meydana gelmesine sebep olabilir. Dolayısıyla bu kapsamda primlerinizi çok yüksek düzeyde ödememeniz gerekiyor. Bu hal gelecekte yaşanacak olan maaş düşüklüğünün en mühim nedeni olabilir.

Bu sebeplerden dolayı SGK merkezlerine giderek hesaplamalarınızı gerçekleştirmeniz gerekiyor. SGK merkezlerinde gerçekleştireceğiniz hesaplama ortalamalarıyla gelecekteki problemlerin önüne geçme fırsatlarına nail olabilirsiniz. SGK merkezleri bu hususta sizlere tam destek sunuyor.

Maaş Artırma Formülleri

Asgari ücret düzeyinde bir işte çalışan kişilerin emeklilik maaşları ileride daha yüksek düzeylerde olacaktır. Aynı şekilde asgari ücret kriterleri altında çalışıp da emekli olan kişilerinde ileride maaşları daha minimum seviyelerde olacaktır. Bu durumda elbette ki kişilerin birçok sorunla karşılaşmasına sebep olacaktır. Bu kapsamda yüksek prim ödemeleri yatıranlar daha yüksek düzeylerde maaş almaya hak kazanıyor. Bundan dolayı emeklilik konusuna dair uzmanlardan fikir almanız her zaman önerilmektedir.

Daha Yüksek Emekli Maaşı Nasıl Alabilirim?

Yüksek prim ödemeleri yaparak emekli maaşınızı artırabilir, daha yüksek oranda alabilirsiniz. Bu süreçte kişilerin SGK merkezlerine giderek hesaplamalarını gerçekleştirmeleri ve bu hesaplamalar kapsamında olası riskleri öğrenmeleri son derece önemlidir. Olası riskleri öğrendikten sonra sorunların önüne geçebilir ve herhangi bir risk oluşumunu engelleyebilirsiniz. SGK merkezleri sizlere bu alanda detaylı bir hizmet deneyimi sunmayı başarıyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP