DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
7.8’lik deprem sonrasında benzin, dizel ve LPG fiyatları dumur etti! EPGİS az evvel açıkladı: Otomobil sahipleri dikkat
  • Finans 365
  • Gündem
  • 7.8’lik deprem sonrasında benzin, dizel ve LPG fiyatları dumur etti! EPGİS az evvel açıkladı: Otomobil sahipleri dikkat

7.8’lik deprem sonrasında benzin, dizel ve LPG fiyatları dumur etti! EPGİS az evvel açıkladı: Otomobil sahipleri dikkat

ABONE OL
7 Şubat 2023 14:04
7.8’lik deprem sonrasında benzin, dizel ve LPG fiyatları dumur etti! EPGİS az evvel açıkladı: Otomobil sahipleri dikkat
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Otomobil sahipleri dikkat. 7.8’lik deprem sonrasında benzin, dizel ve LPG fiyatları dumur etti! EPGİS az evvel açıkladı. Türkiye’de oluşan deprem ardından akaryakıt alabilmek isteyenleri ilgilendiren yeni açıklamalar yapıldı. Araç sahipleri benzin ve motorin fiyatlarının güncel halini incelemeye başladı ve 8 Şubat fiyatları aktarıldı. EPGİS bağlamında akaryakıt ikmali ile ilgili da bir açıklama yapıldı. Bu bildirimde şu ifadelere yer verildi:

Epgis’in Benzin Açıklaması

“Kamuoyuna duyuru Ülkemizde 10 il ve ilçelerinde olan deprem sebebiyle, birtakım istasyonlarda yoğun talep nedeniyle yakıt bitmiş birtakım istasyonlarda yeraltı depoları ve bağlantı noktaları çökmüştür. Yakıtı biten istasyonlara hızla ikmal uygulanmaktadır. Hasarlı istasyonlar da ise hızla onarım çalışmaları devam ediyordur. En kısa sürede bölgede bu sorunlar çözülecektir. Ülkemizde akaryakıt sorunu yoktur. Depremde vefat eden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet yararlılara acil şifalar diliyoruz.”

EPDK tarafından da bir açıklama yapıldı. Bu açıklamada Depremden zarar gören ya da etkilenen bütün akaryakıt istasyonlarının otomasyon sistemlerine ilişkin mevzuattan kaynaklanan yükümlülükleri 30 gün süre ile ertelendiği bildirilerek şöyle devam edildi:

“İlgili bütün akaryakıt dağıtıcı ve bayi dernekleri ile görüşülerek deprem bölgesinde herhangi bir akaryakıt ikmal sorunu yaşanmaması için bütün tedbirler alınmıştır ve süreç Kurumumuz tarafından titizlikle takip edilecektir.

Ayrıca deprem bölgesinde elektrik kesintisi yaşanmaması, olası bir kesinti halinde sorunun hızla giderilebilmesi için ilgili bütün dağıtım ve tedarik şirketleriyle görüşülmektedir.

Bölgedeki görevli tedarik şirketleri, üretim santralleri ve OSB’lere ait enerji şirketlerinin avans ödeme, dengesizlik ve teminat yükümlülükleri 30 gün süre ile ertelenmiştir. Kurum olarak depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar dileriz.”

Benzin, Dizel Ve LPG Fiyatları

İSTANBUL

İstanbul Anadolu yakasında bir litre benzin fiyatı: 21,07 TL’den satılıyor

İstanbul motorin (mazot) litre fiyatı Anadolu Yakası’nda 21,04 TL’den satılıyor

İstanbul LPG litre fiyatı Anadolu Yakası’nda 11,63 TL’den satılıyor

İstanbul Avrupa Yakası’nda bir litre benzin fiyatı: 21,13 TL’den satılıyor

İstanbul motorin litre fiyatı Avrupa Yakası’nda 21,12 TL’den satılıyor

İstanbul LPG litre fiyatı Avrupa Yakası’nda 12, 04 TL’den satılıyor

ANKARA

Benzin fiyatı: 21,37 TL’den satılıyor

Motorin fiyatı: 21,38 TL’den satılıyor

LPG fiyatı: 12,05 TL’den satılıyor

İZMİR

Benzin fiyatı: 21,29 TL’den satılıyor

Motorin fiyatı: 21,45 TL’den satılıyor

LPG fiyatı: 11,76 TL’den satılıyor

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP