DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
AKUT, Kızılay, Ahbap, AFAD gönüllüsü nasıl olunur, nereye başvurmak lazım? İşte başvuru formu 2023
  • Finans 365
  • Gündem
  • AKUT, Kızılay, Ahbap, AFAD gönüllüsü nasıl olunur, nereye başvurmak lazım? İşte başvuru formu 2023

AKUT, Kızılay, Ahbap, AFAD gönüllüsü nasıl olunur, nereye başvurmak lazım? İşte başvuru formu 2023

ABONE OL
8 Şubat 2023 08:58
AKUT, Kızılay, Ahbap, AFAD gönüllüsü nasıl olunur, nereye başvurmak lazım? İşte başvuru formu 2023
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Kızılay, Ahbap, AFAD gönüllüsü başvuru formu 2023… Kızılay, Ahbap, AFAD gönüllüsü nasıl olunur, nereye başvurmak lazım?Kahramanmaraş odaklı 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin sonrasında yıkıntı altında kalan vatandaşları arama kurtarma çalışmaları 2’inci gününde de bütün süratiyle devam etmekte. Deprem bölgesinde yardım etmeye gitmek isteyen kişiler ise Ahbap derneği, Kızılay ve AFAD’a nasıl gönüllü olunur? gibi soruları yakından araştırıyor. Deprem bölgesinde felaketin görselleri sıklıkla sosyal medyada paylaşılmaya devam eder iken deprem bölgesine yardımcı olmak bağlamında gitmek isteyen yurtdaşlar ”Ahbap derneği, Kızılay ve AFAD’a nasıl gönüllü olunur?” sorusunun cevabını aratıyor. Peki Ahbap derneği, Kızılay ve AFAD’a nasıl gönüllü olunur?

Ahbap Gönüllüsü Olma!

Ahbap Derneği’nde gönüllü olarak çalışmalara yardımcı olabilmek http://ahbap.net inertnet adresine tıklayarak üye olabilirsiniz.

Afad Gönüllüsü Olma

AFAD Gönüllüsü olmaya hevesli 15 yaşını doldurmuş ve T.C. yurtdaşı olan herkes gönüllü olabilir. Başvuru yapacak adaylarının eğitim ve çalışma uygulamalarını aksatmayacak zaman opsiyonlarına sahip olmalıdır.

AFAD Gönüllülük eğitimlerine/ vazifelerine katılacak olan AFAD Gönüllüsü adaylarının sağlık hallerinin alan çalışmalarına ve seyahate uygun olması.

AFAD Gönüllü Başvurusu İçin Tıklayınız

Kızılay Gönüllüsü Olma

Kızılay çatısı altında gönüllü olarak çalışmak isteyen vatandaşlar BURAYA TIKLAYARAK müracaat formunu doldurarak Kızılay Gönüllüsü olabilir.

Akut Gönüllüsü Olma

AKUT gönüllülük ve arama ve kurtarma çalışmalarına katılımda herhangi bir zorunluluk bulunmuyor.

Arama Kurtarma Derneği’nde gönüllü olmak istiyorsanız AKUT’un web sitesi üstünden müracaat formunu doldurmanız yeterli.

AKUT Gönüllüsü olmak için tıklayınız

Afad Nedir?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı veya kısa adıyla AFAD; 29 Mayıs 2009 tarih ve 5902 sayılı kanunun 17 Haziran 2009’da Resmî Gazete’de yayımlanmasıyla; İçişleri Bakanlığı Sivil Savunma Genel Müdürlüğü (SSGM) ve Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Genel Müdürlüğü (TAY) yerine kurulan afet ve acil durum yönetimi kurumudur. Kurum Türkiye Cumhuriyeti İçişleri Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmaktadır.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP