DOLAR

32,2053

-0.22%
EURO

35,1156

-0.22%
ALTIN(gr)

2.498,17

1,32%
BİST 100

%
Opera, Chrome, iPhone vpn açma yöntemleri! VPN nasıl kullanılır?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Opera, Chrome, iPhone vpn açma yöntemleri! VPN nasıl kullanılır?

Opera, Chrome, iPhone vpn açma yöntemleri! VPN nasıl kullanılır?

ABONE OL
8 Şubat 2023 19:11
Opera, Chrome, iPhone vpn açma yöntemleri! VPN nasıl kullanılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugünlerde insanlar stabil bir internet bağlantısı elde etmek, açık mekanlardaki ağlarda kendini güvenliğini sağlamak ve yasaklı sitelere erişim bağlamında VPN servislerini yoğun bir biçimde kullanıyor. Ücretsiz VPN’ler düşük hızlar sebebiyle genellikle iyi bir tecrübe sunamazken, Opera, Chrome, iPhone geçen senelerde bu hizmeti entegre etti. Peki bedava Opera, Chrome, iPhone VPN açma nasıl yapılır? İşte yanıtı!

VPN Nasıl Kullanılır?

Bir VPN (Virtual Private Network) veya Sanal Özel Ağ, bireylerin ve şirketlerin kişisel verilerini ve kimliklerini korumalarının bir yoludur. VPN’ler IP adresini engellemek ve başka bir yere yönlendirmek için kullanılır. Bu, tarafların verilerini ve tarama alışkanlıklarını izlemelerini veya bölgende bulunmayan İnternet sitelerini veya hizmetleri görüntülemelerini engellemek için yararlıdır. VPN’ler ayrıca, özellikle halka açık bir Wi-Fi servisi kullanırken, devlet kurumlarına veya bilgisayar korsanlarına karşı sana ekstra güvenlik sağlar. Bazı VPN’ler şirket çalışanlarının ofis dışındaki şirket kaynaklarına erişmelerini sağlar. Kullanabileceğin hem ücretsiz hem de ücretli birçok VPN servisi bulunur. Bir VPN kullanmak bilgisayarına, tabletine veya hatta akıllı telefonuna bir yazılım kurmak ve uygulamayı başlatmak kadar kolaydır.

Bilgisayarını aç ve İnternet’e bağlan. Evdeysen, bilgisayarın otomatik olarak İnternet’e bağlanmalıdır. Havaalanı veya kafe gibi bir yerde çalışıyorsan ve daha önce bu konumdan bağlanmadıysan İnternet’e manuel olarak bağlanman gerekebilir. Henüz bir VPN’in olmadığı için hangi halka açık Wi-Fi’ye bağlandığına dikkat et. Güvenli olana kadar e-posta gibi hassas uygulamaları kapatmak en iyisidir.

Ücretli bir VPN ile ücretsiz bir VPN Yazılımı arasında karar ver. VPN’ler hem ücretli hem de ücretsiz olabilir ve her ikisinin de yararları vardır. Netflix veya BBC iPlayer’a farklı ülkelerden erişmek istiyorsan veya bir kafeden İnternet’e bağlandığında giriş bilgilerinin güvende olduğundan emin olmak istiyorsan tam ölçekli bir VPN’e ihtiyacın olmayabilir ve bu ihtiyacını ücretsiz bir servisten alabilirsiniz. Ancak, tüm faaliyetlerini devlet gözetiminden gizleyen veya reklam şirketlerinin veri izleyicilerine geçit vermeyen daha kapsamlı şifrelemeler arıyorsan ücretli bir servise ihtiyacın olabilir. Ücretsiz hizmetlere dikkat et çünkü bazıları istenmeyen araç çubukları, üçüncü taraf uygulamalar ekleyip ziyaret ettiğin İnternet sitelerine üçüncü taraf reklamlar yerleştirebiliyorlar.

VPN Gate, TunnelBear, ProtonVPN, Windscribe, Cyber Ghost ve Starter VPN gibi birçok güvenilir ücretsiz VPN servisi bulunmaktadır. Ücretsiz seçeneklerin çoğunun seni ücretlendirmeden önce belirli bir miktar ücretsiz veri sunduğunun, kullanıcı verilerini üçüncü taraflara sattığının, bol miktarda uygulama içi reklam eklediğinin veya ücretsiz deneme sürümünü ücretsiz bir plan olarak sunduğunun farkında ol. Ancak, İnternet sitelerinde belirtildiği gibi ProtonVPN gibi bazı VPN servislerinin gizliliği ihlal eden reklamları, kötü amaçlı yazılımları, bant genişliği sınırları yoktur ve gizlice kullanıcı verilerini satmazlar. Ancak bunun yanında, kullanabileceğin sunuculara ve cihazlara aynı anda erişimle ilgili bazı sınırlamaları vardır. Çoğu VPN yazılımı Windows, Mac, tablet ve akıllı telefonlarda çalışır. VPN’ler ayrıca bir şirket içinde herkesin özel olarak bağlantısını sağlamak ve hassas şirket verilerini korumak için kullanılabilir.

İstediğin VPN’i indir. İstediğin VPN’in İnternet sitesine git. Ana sayfada bir indirme düğmesi veya indirmek için sayfanın gezinme çubuğunda bir bağlantı görmelisin. İndir düğmesine tıkla ve işletim sistemine uygun sürümünü indirmek için talimatları takip et.

İş için bir VPN’e ihtiyacın varsa, VPN yazılımını edinmek için şirketinin Bilgi İşlem bölümüne başvur. Şirketinin sunucularına erişmek için istemci yazılımını bilgisayarına kurman gerekir. Bilgi İşlem bölümü, bilgisayarının VPN yazılımıyla uyumlu olup olmadığını belirler, uygun değilse bilgisayarının uyumlu hâle gelmesine ve yazılımı yükleyip VPN erişimini yapılandırmana yardımcı olur.

Birçok VPN yazılımı, iOS ve Android’e indirme seçeneği sunar. Eğer kendi bilgisayarında VPN yazılımının İnternet sitesindeysen, telefonunun işletim sisteminin bağlantısına tıkla. Telefonunun uygulama mağazasına yönlendirileceksin. Kişisel bilgisayarında değilsen ve doğrudan akıllı telefonuna bir VPN indirmek istiyorsan telefonunun uygulama mağazasından VPN’i ara ve doğrudan telefonuna indir.

VPN yazılımını yükle. VPN yazılımını bilgisayarına indirdikten sonra, indirilen dosyayı bul. Dosyayı aç, yüklemek ve başlatmak için yönergeleri takip et. CyberGhost gibi bazı VPN’ler hesap oluşturmadan hemen kullanıma hazırdır. Diğer VPN’ler bir e-posta adresi ile kaydolmanı gerektirir.
Mac’te, .dmg dosyasını çalıştırman ve uygulamayı Uygulamalar klasörüne sürüklemen istenir. Bilgisayarın parola korumalıysa ilk açılışta parolanı girmen istenir.
Windows’ta, genellikle .exe dosyasını çalıştıracak ve kurulum istemlerini takip edeceksin. VPN’ini kurduktan sonra, uygulamayı Başlat menüsünden başlat.
Akıllı telefonunda, uygulamayı ana ekrandan başlat. Hesabınla giriş yapman veya henüz bir hesabın yoksa hesap oluşturman istenecektir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP