Dul Maaşı Sorgulama Nasıl Yapılır? SGK e-Devlet Sorgulama Ekranı

Dul Maaşı Sorgulama Nasıl Yapılır? SGK e-Devlet Sorgulama Ekranı

ABONE OL
8 Şubat 2023 21:19
Dul Maaşı Sorgulama Nasıl Yapılır? SGK e-Devlet Sorgulama Ekranı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Son günlerde vatandaşların en çok merak ettiği konulardan biri olan dul maaşı sorgulama hakkında birçok bilgi paylaşımı yapılıyor. Eşi olan dul kadınlar hak sahibi oldukları aylığa başvuru süreciyle ilgili bilgi edinmek istiyorlar. Biz de bu içeriğimizde dul maaşı başvuru ve sorgulama süreçlerini paylaştık.

Dul Maaşı Başvuru

Eşi vefat eden kadınlar, çocukları varsa %50 oranında, çocukları yoksa %75 oranında dul aylığı alabiliyor. Dul maaşı başvuru sürecinde vatandaşların belli şartları karşılaması gerekiyor. Bu şartları sağladıktan sonra başvuru yapmak için birkaç seçenek bulunuyor. Dul aylığı almak isteyenler Alo 170’i arayarak veya e-Devlet üzerinden giriş yaparak başvuruda bulunabiliyorlar. Bunun dışında vatandaşlar SGK il ve ilçe müdürlüklerine de müracaat edebiliyorlar. Vefat eden eş 4C’den sigortalı olarak emekli olmuşsa hak sahibi olan kadın e-posta yoluyla Sgk ölüm aylığı sorgulama işlemini yapabiliyor.

Dul Maaşı Sorgulama

Dul aylığı sorgulama durumunuzu öğrenmek için iki yol bulunuyor. İlk olarak e-Devlet üzerinden başvuru durumunuzu öğrenebilirsiniz. Bunun dışına Alo 170’i arayarak da bilgi alabilirsiniz.

Dul Maaşı SGK E-Devlet Sorgulama Ekranı

E-Devlet birçok hizmette olduğu gibi dul maaşı konusunda da kolaylık sağlamaktadır. Eşi ölen kadın veya çocuklar için dul maaşı sorgulama hizmeti vermektedir. Başvurusunu yaptığınız dul maaşının onaylanma durumunu görmek için <https://www.turkiye.gov.tr/sosyal-guvenlik-olum-yardimi-ve-dul-yetim-ayliği-talebi> linkine tıklayabilirsiniz.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP