DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
En yakın PTT şubesinden başvurulacak! Milyonlarca emekli için belli oldu: Maaş hesaplarına 10 Şubat’ta yatıyor
  • Finans 365
  • Gündem
  • En yakın PTT şubesinden başvurulacak! Milyonlarca emekli için belli oldu: Maaş hesaplarına 10 Şubat’ta yatıyor

En yakın PTT şubesinden başvurulacak! Milyonlarca emekli için belli oldu: Maaş hesaplarına 10 Şubat’ta yatıyor

ABONE OL
9 Şubat 2023 11:26
En yakın PTT şubesinden başvurulacak! Milyonlarca emekli için belli oldu: Maaş hesaplarına 10 Şubat’ta yatıyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Milyonlarca emekli için belli oldu: Maaş hesaplarına 10 Şubat’ta yatıyor. En yakın PTT şubesinden başvurulacak! PTT bağlamında kredi faiz oranları ve müracaat tarihleri açıklanmadı. Fakat önümüzde ki ay resmi açıklama yapması öngörü edilmektedir. Uzmanların görüşlerine göre ise faiz oranlarının 1.80 ile 1.95 arasında olması öngörü edilmektedir. Son olarak ise bu özel kredi için 12 ya, 24 ya, 36 ay ve 48 ay vade opsiyonunun de olması tahminler arasında yer almaktadır. Peki, emeklilere özel olarak yapılan kredi kampanyasının müracaat şartlarında neler var? İşte detaylar!

PTT Emekli Özel Kredisi Başvuru Şartları

Emeklilere özel kredi sistemi amacıyla emeklilerden istenilen genel şartlar şu şekildedir. Emekli yurttaşların emeklilik tarzına bakılmaksızın krediden yararlana bilinmektedir. Dolayısıyla sigortalı ve Bağ kurlu vatandaşlarda bu nakit desteği alabilirler. Öte yandan bu nakit destek sisteminde vatandaşlardan kefil istenmemektedir. Ayrıca kredi alabilmek isteyen bireylerin kredi notunun sınır seviyelerinde de olmaması aranan şartlar arasında yer alabilmektedir. Kredi notu düşük olan emekli adaylara düşük oranlara nakit desteği verilmektedir. Peki, müracaat prosedürü nasıl yapılıyor? İşte detaylar!

PTT Kredi Başvurusu Nasıl Yapılır?

PTT emeklilik kredisi bağlamında adaylar iki değişik şekilde müracaat yapabilmektedir. İlk başvur tekniği ve en çok tercih edilen müracaat tekniği çevrimiçi müracaatlardır. Bu müracaat tekniğinde yurttaşların ilk olarak PTT mobil uygulamasını indirmesi gerekmektedir. Sonrasında sisteme üye olup giriş yapması gerekmektedir.

Bu işlemlerin sonrasında ise emekli şahıslar basit bir şekilde krediye başvurabilirler. İkinci teknik ise şahsen müracaatlardır. Bu müracaat tekniğinde yaşanılan il ya da ilçelerde yer alan PTT şubelerine kimlik belgesi ile gidilerek müracaat yapılmaktadır. Başvuruların sonuçlanma zamanı ise en çok 15 iş günü kadar sürmektedir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP