DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
GÖZLER OARADAYDI! 4/D’li taşeron işçilerin maaşlarına yüzdelik dilim ile ek zam ödemesi müjdesi!
  • Finans 365
  • Gündem
  • GÖZLER OARADAYDI! 4/D’li taşeron işçilerin maaşlarına yüzdelik dilim ile ek zam ödemesi müjdesi!

GÖZLER OARADAYDI! 4/D’li taşeron işçilerin maaşlarına yüzdelik dilim ile ek zam ödemesi müjdesi!

ABONE OL
9 Şubat 2023 15:41
GÖZLER OARADAYDI! 4/D’li taşeron işçilerin maaşlarına yüzdelik dilim ile ek zam ödemesi müjdesi!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Taşeronda çalışan işçiler için ek ödeme olarak tanımlanan tediye ödemeleri, 2023 yılında işçilerin hesaplarına aktarılacağı duyuruldu. Binlerce kamu işçisinin beklediği tediye 2023 tediye ücretleri, tayin ve yüzdelik dilimle ilgili merak edilen detaylar…

Taşeron işçilerin yüzdelik dilim ve tayin hakları

Taşeron işçiler tayin hakkının yanı sıra yüzdelik dilim ek zammı talep ediyor. 4D taşeron işçi yüzdelik dilimleri ile işçiler aynı konuya yönelik açılan davaları örnek olarak gösteriyor. Böylece asgari ücrete yakın bir maaş kazanan kamu işçileri, ücretlerinde artış talep ediyor. 4D’li taşeron işçilerinin devletten talep ettiği yüzdelik dilim ve tayin hakkı ile birlikte belirleme hakkı da talep ediyor.

Taşeron işçilerin maaşlarına yüzdelik dilim planlaması yapılması hususu ile ilgili ki son karar Sağlık İş Sendikasına bağlı bir taşeron işçi adına geldi.  Bir taşeron işçi yüzdelik planlaması amacıyla dava açtı. Taşeron işçi bağlamında açılan davada mahkeme kurulu işçi lehine karar verdi. Bu karar ardından taşeron işçinin maaşına yüzdelik dilim ile ek zam yapılmasına hükmetti.

Taşeron işçilerin maaşlarına yüzdelik dilim ile ek zam yapılmasına dair emsal karar çıkmasının önemi, diğer işçilerin dava sürecinde ortaya çıkıyor.

Bundan sonra yüzdelik dilim ile ilgili dava açacak olan işçiler dava süreci ile çok uğraşmayacaklar. Yani işçiler , yüzdelik dilim ödemeleri için mahkemeye başvuru yapmak zorunda değil. Karar verilmiş ve kesinleşmiş ise bu karar diğer işçiler için de emsal olarak nitelendiriliyor. Mahkemeye başvuru yapılması durumunda da mahkeme aynı kararı alacak. Yani işçiler , yüzdelik dilim ödemeleri için mahkemeye başvuru yapmak zorunda değil. Karar verilmiş ve kesinleşmiş ise bu karar diğer işçiler için de emsal olarak nitelendiriliyor. Mahkemeye başvuru yapılması durumunda da mahkeme aynı kararı alacak.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP