DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Yarın resmen başlıyor! PTT yapılmayanı yaptı! Başvuru yapana 2.200 TL para veriliyor
  • Finans 365
  • Gündem
  • Yarın resmen başlıyor! PTT yapılmayanı yaptı! Başvuru yapana 2.200 TL para veriliyor

Yarın resmen başlıyor! PTT yapılmayanı yaptı! Başvuru yapana 2.200 TL para veriliyor

ABONE OL
10 Şubat 2023 09:57
Yarın resmen başlıyor! PTT yapılmayanı yaptı! Başvuru yapana 2.200 TL para veriliyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Başvuru yapana 2.200 TL para veriliyor. Yarın resmen başlıyor! PTT yapılmayanı yaptı! PTT yardım paralarının yapılması önemli noktalar arasında yer almaktadır. Özellikle belirtilen ailelerin bu yardımlardan faydalanabileceği söylenerek bu kapsamda dikkatli bir şekilde yardımların aileleri kapsadığı ve başvurular neticesinde de alınabileceği bildirildi ve daha sonrasında da sorunların çözülebileceği kanıtlandı. Bu şekilde planlanan yardımlara göre kişilerin de bu konuyla ilgili çözüm bulabileceği bilindiği için bu kapsamda yapılacak işlemlerin bu şekilde yapılabileceği de vurgulanmaktadır. Yardım parası verilecek olan ailelerin belirlenen aileler olduğu ve bu nedenle de bu ailelerin başvurularını yaparak daha sonrasında da yardımlardan yararlanabileceği bildirildi ve bu kapsamda da ailelerin kendi içerisinde bu yardımlar kapsamında değerlendirilen işlemlerin özenli bir şekilde yapılması belirtildi.

Acil nakit gereksinimi olan yardım etmeye muhtaç olan ve geçinmekte güçlük çeken gençlere yönelik yeni bir yardım kalemi açıldığı belirtilerek müracaat koşullarına ideal olan 18 ila 26 yaş arası gençler müracaat yapmaları durumunda PTT eden 2200 TL sosyal destek ödemesi alabildikleri vurgulandı. Bu ödeme tamamıyla karşılıksız ve geri ödemesiz yapıldığı ödeme amacıyla müracaat şartları da bakanlık doğrultusundan açıklandığı bildirildi.

Başvuru Şartları

Öncelikle yardım alacak kişi Türk vatandaşı olmalıdır. Aksi takdirde Türk vatandaşı olmayanlar, ya da ikinci bir devlet uyruğu olan gençler bu yardımdan faydalanamazlar.

İkamet adresleri Türkiye sınırları içinde olmalıdırlar.

Yardım alacak olan gencin 18 ve 26 yaş aralığında olmalı.

Aynı zamanda aynı evde yaşayan kamu çalışanı veya özel sandıklara mensup çalışan olursa bu kişi yardım parasından faydalanamamaktadır.

Aynı zamanda devlet yurtlarında yaşayanlar, çocuk bakımevlerinde yaşayanlar askerler bu yardım parasından faydalanamazlar.

Hane içinde kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birinden az olması

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (39)


HIZLI YORUM YAP