EYT’lilere toplu para ödemesi müjdesi geldi! SGK’ya dilekçe verenler hemen toplu ödeme alacak!

EYT’lilere toplu para ödemesi müjdesi geldi! SGK’ya dilekçe verenler hemen toplu ödeme alacak!

ABONE OL
11 Şubat 2023 21:04
EYT’lilere toplu para ödemesi müjdesi geldi! SGK’ya dilekçe verenler hemen toplu ödeme alacak!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

SGK’ya dilekçe verenler hemen toplu ödeme alacak! EYT’lilere toplu para ödemesi müjdesi geldi! Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bağlamında EYT düzenlemesine dair oluşturulan çalışmaların sonuna gelmesi ile sorular cevap buldu. Primi eksik EYT’lilere toplu para ödemesi pek çok vatandaşın merak ettiği konuların başında gelmektedir. Kamuoyuna verilen bulgular neticesinde EYT düzenlemesinde yer alan imkânlar belli oldu. Bu halde yapılacak olan düzenlemede sadece yaş şartına dair imkân sağlanacak.

Primleri Eksik Olan Kişilerin Ödedikleri Primler…

EYT düzenlemesi çıkması durumunda prim eksikliği nedeni ile emekli olamayanların bazılar amacıyla toplu olarak ödeme olanağı oluştu. bu vatandaşlara SGK toplu para iadesi yapabilecek. Fakat bu ödemelerin uygulanabilmesi amacıyla lüzumlu olan bir grup şartlar bulunmaktadır. Şartların yerine getirilmemesi durumunda SGK doğrultusundan toplu para ödemesi alınamayacaktır. SGK kapsamında toplu para iadesi alacağı tutar sigortalının ödediği primlere göre farklılık göstermektedir.

Yüksek prim ödemesi yapanlar para iadesi alma ihtimaline sahipler. Fakat SGK’ya sigortalı adına yapılmış olan tüm prim ödemeleri geri alınamıyor. 2008 senesi evvel oluşturulan prim ödemelerinde işçi ve işveren primleri iade alınabiliyor. SGK’dan toplu para iadesi alabilmek amacıyla dilekçe ile başvurunun yapılması gerekmektedir. SGK il ve ilçe müdürlüklerinin ilgili birimlerine dilekçeler teslim edilmektedir. Dilekçeler işleme konulduğunda incelemeleri yapılarak sigortalının emeklilik olanağı yoksa hesaplama yapılarak prim iadeleri toplu para ödemesi olarak yapılmaktadır.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)


HIZLI YORUM YAP