DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
PTT 2023 yılı KPSS şartsız 15 bin personel alımında başlangıç tarihi hakkında bilgilendirme geldi!
  • Finans 365
  • Gündem
  • PTT 2023 yılı KPSS şartsız 15 bin personel alımında başlangıç tarihi hakkında bilgilendirme geldi!

PTT 2023 yılı KPSS şartsız 15 bin personel alımında başlangıç tarihi hakkında bilgilendirme geldi!

ABONE OL
14 Şubat 2023 18:56
PTT 2023 yılı KPSS şartsız 15 bin personel alımında başlangıç tarihi hakkında bilgilendirme geldi!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

PTT Genel Müdürlüğü, KPSS şartsız 15 bin personel alımı için başlangıç tarihi hakkında açıklama yapmıştır. PTT, uzun süredir beklenen bu alımla, geniş bir personel ağına sahip olmayı hedeflemektedir. Başlangıç tarihi olarak, 1 Mart 2023 tarihi belirlenmiştir. PTT, alım sürecinin başlangıcından itibaren adayların başvurularını yapabilecekleri bir online platform oluşturacaktır. Adaylar, KPSS puanına göre belirlenen kriterlere uygun olarak değerlendirilecek ve en yüksek puanı alan adaylar arasından seçim yapılacaktır.

PTT, bu alım sürecinin adaletli ve eşit şartlarda gerçekleşmesi için gerekli tüm önlemleri alacak ve adayların haklarını koruyan bir süreç oluşturacaktır. Adaylar, süreç boyunca her türlü sorunlarını ve şikâyetlerini PTT personelini aracılığıyla iletebileceklerdir.

2023 PTT Personel Alımı Yapılacak Mı?

Posta ve Telgraf Teşkilatı (PTT) 2023 senesi bağlamında personel alımı ile alakalı şimdilik bir açıklama yapmadı. Personellerde aranan güncel şartlar yayınlanmasa da geçen yıl adaylarda aranan genel şartlar yayımlanmıştı.

PTT Personel Alımı Genel Şartları

2023 PTT personel alımı güncel şartları yayımlanmadı fakat genel şartlar şu şekildedir:

“29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28’inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT’nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak.

18 yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 30 yaşından gün almamış olmak.
Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53’üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkum olmamak.

Engelli personel çalıştırılmasına ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak.

Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak.

Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim şartını haiz olmak.

Herhangi bir sosyal güvenli kurum veya kuruluşundan emekli olmamak.”

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP