DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Flaş olarak açıklandı! Prefabrik ev alıp oturana 200 bin lira! Geri ödeme yok tek seferlik devlet destek veriyor
  • Finans 365
  • Gündem
  • Flaş olarak açıklandı! Prefabrik ev alıp oturana 200 bin lira! Geri ödeme yok tek seferlik devlet destek veriyor

Flaş olarak açıklandı! Prefabrik ev alıp oturana 200 bin lira! Geri ödeme yok tek seferlik devlet destek veriyor

ABONE OL
15 Şubat 2023 10:17
Flaş olarak açıklandı! Prefabrik ev alıp oturana 200 bin lira! Geri ödeme yok tek seferlik devlet destek veriyor
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Geri ödeme yok tek seferlik devlet destek veriyor. Flaş olarak açıklandı! Prefabrik ev alıp oturana 150 bin lira! Prefabrik evler son derece dayanıklı ürünlerdir. Betonarme yapılarda esneme payı bulunmuyor. Bu yüzden deprem sırasında kolayca yıkılabiliyor. Ayrıca deprem sonrasında insanların hayatta kalması da zor olabiliyor. Prefabrik evler ise esneme payı ve hafif olması nedeniyle daha öne çıkıyor. Prefabrik ev yaptırmak isteyenler ayrıca devletten destek alabiliyor. Devlet prefabrik ev için 200.000 TL ödeme gerçekleştiriyor. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından verilen bu destek paketi herkesi ilgilendiriyor. Ev yapılacak arsanın tüm hissesine sahip olan kişiler başvurularını yapabiliyor. Prefabrik evleri yaptırırken mutlaka izin almanız gerekir. Belediye alanında prefabrik ev yaptıracaksanız mutlaka belediye ile irtibata geçmelisiniz.

Prefabrik Ev Fiyatları

Prefabrik ev yaptırmak isteyenler uygun fiyatlara yaşam alanlarına kavuşabiliyor. Farklı büyüklüklerde bulunan bu evler betonarmeye göre daha ucuzdur.

200 Bin Liralık Prefabrik Ev Yardımı Kimlere Veriliyor?

Türkiye’de prefabrik ev yardımı alabilmek için başvuru gerçekleştiren kişilerin ekonomik durumlarına bakılıyor. Bu süreçte kötü, yaşanması zor ve sağlıksız bir barınma ortamında yaşamını sürdüren vatandaşlar prefabrik ev almak istediklerinde devlet destekleri ile karşı karşıya kalıyor.

Bu tarz durumlarda barınma yardımları sağlandığına ilişkin Aile Bakanlığı internet sayfasından “Oturulamayacak derecede eski, bakımsız ve sağlıksız evlerde yaşayan ihtiyaç sahibi vatandaşlara evlerinin bakım-onarımı, betonarme ev yapım yardımı, prefabrik ev yapım yardımı ve afet kapsamında ev eşyası alımı için ayni veya nakdi olarak yapılan yardımlardır.” açıklamasında bulundu.

Prefabrik Evlere İhracat Yasağı

Depremin sonrasında yaşanan kayıplarla eş güdümlü barınma gereksinimi da yanında geldi. Ticaret bakanlığı bu alanda anında çalışmalara başladı. Ticaret Bakanlığı, yaşanan yıkıcı depremler nedeniyle ilk etapta meydana çıkan barınma gereksiniminin acilen giderilmesi adına çalışmalara başladı. Konteyner ve prefabrik yapı dışalımının 3 ay yasaklandığını açıkladı.

Bakanlık, konteyner ev ve prefabrik yapı ihracatıyla alakalı sosyal medya hesabından paylaşım yaptı. Yaptığı paylaşımda, “Merkez üssü Kahramanmaraş olan depremler nedeniyle ilk etapta meydana çıkan geçici barınma gereksiniminin acilen giderilebilmesine katkı sunmak suretiyle konteyner ev ve prefabrik yapı dışalımı 15 Şubat’tan itibaren 3 ay süre ile yasaklanmıştır.” dedi.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Coşkun şahin

    Bu nasıl adalet ben yıllarca köpek gibi çalışıp ev kredisi ödedim. Ozaman hükümetin aklı neredeydi. Kimin parasını kime hibe ediyorsunuz. O zaman 200bin TL ye kadar tefeci bankalara borçları olan vatandaşların borçlarını sıfırlayın


HIZLI YORUM YAP