DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
O banka duyurdu! Herkes kendi evinin sahibi olacak!

O banka duyurdu! Herkes kendi evinin sahibi olacak!

ABONE OL
18 Şubat 2023 16:29
O banka duyurdu! Herkes kendi evinin sahibi olacak!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Ev sahibi olmak isteyen kişiler yükselen konut fiyatları nedeni ile bu isteklerini zorunlu olarak ertelemek zorunda kalmıştı. Ev alma hayali kuranlar için ev almak artık hayal oldu diye düşünürken açıklama geldi. Konuta acil ihtiyacı olan kişiler dahi faiz oranları ve aylık taksit rakamları nedeni ile ev alamaz hale gelirken Hazine ve Maliye Bakanlığı ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı tarafından yeni konut kampanyası hazırlığı başlatılmıştı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, TOKİ ve Emlak Konut ortaklığı ile orta gelir grubuna yönelik olarak başlatılması planlanan yeni konut kampanyasına Hazine ve Maliye Bakanlığı tarafından ise finansman desteği sağlanması planlanmıştı. Hazine ve Maliye Bakanı Nebati tarafından yapılan açıklamada bakan Nebati uygulamak üzere hazırlıklarını tamamladıkları ev projelerinde ilk kez ev sahibi olma konusunda İstismarı en aza indirecek şekilde hareket ettiklerini açıkladı.

0,89 Faizli Türkiye Finans Katılım Konut Kredisinden Kimler Yararlanabilir?

Türkiye Finans Katılım Bankasının makul faizli konut kredisinden faydalanabilmek amacıyla banka bağlamında satışa sunulmuş olan konutlardan herhangi birinin satın alınması lazımdır. Farklı konutların alınması durumunda verilecek kredi hizmetinde uygulanacak olan faiz oranı değişecektir.

Türkiye Finans Katılım Bankasının, konut kredisi hizmeti karşılığında işleteceği kredi faiz oranının açıklanmasından sonra birçok vatandaş piyasada yer alan diğer bankaların faiz oranlarını araştırmaya başladı. Araştırmaları karşısında yaşadıkları şaşkınlığı sosyal medya hesapları aracılığı ile dile getiren vatandaşlar, Türkiye Finans Bankası konut kredisi faiz oranının, kamu bankalarının faiz oranına göre oldukça düşük olduğunu dile getirdi.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP