DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
20-28 Şubat EYT son dakika haberi! Başvurular ne zaman başlayacak? Borçlanmada para iadesi geldi!
  • Finans 365
  • Gündem
  • 20-28 Şubat EYT son dakika haberi! Başvurular ne zaman başlayacak? Borçlanmada para iadesi geldi!

20-28 Şubat EYT son dakika haberi! Başvurular ne zaman başlayacak? Borçlanmada para iadesi geldi!

ABONE OL
20 Şubat 2023 11:41
20-28 Şubat EYT son dakika haberi! Başvurular ne zaman başlayacak? Borçlanmada para iadesi geldi!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Borçlanmada para iadesi geldi! Başvurular ne zaman başlayacak? 20-28 Şubat EYT son dakika haberi! Deprem felaketinden sonra kapanan TBMM önümüzdeki hafta tekrar çalışmalarına başlayacak. AK Parti Grup Başkanvekili Mustafa Elitaş, “Milletvekillerimizin büyük bir çoğunluğunun deprem bölgesinde olması sebebiyle siyasi partilerimizin mutabakatı ile TBMM çalışmalarına 28 Şubat tarihine kadar ara verilmesi kararlaştırılmıştır” açıklaması yaptı. Meclis’in yeniden açılmasıyla ilk gündem maddelerinden biri EYT düzenlemesi olacak. EYT düzenlemesi TBMM Genel Kurulu gündemine gelecek. Eğer takvimde bir değişiklik yapılmazsa 28 Şubat günü Genel Kurul’da görüşülerek yasalaşması bekleniyor.

Düzenleme Meclis sürecinin ardından Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın onayına sunulacak. Onayla birlikte Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girecek. 5 milyonu aşkın vatandaşın beklediği yasa ile ilk etapta 2 milyon 250 bin vatandaş emeklilik hakkına kavuşacak. Bu vatandaşlar arasında deprem bölgesinde yaşayan çok sayıda EYT’li de olacak. Peki EYT’lilere ilk maaş ne zaman bağlanacak, primi eksik olanlar ne yapmalı? İşte merak edilen soruların yanıtları:

– Başvurular ne zaman başlayacak? 

Düzenleme Resmi Gazete’de yayımlandıktan sonra başvurular başlayacak. SSK ve Bağ-Kur’lular e-Devlet üzerinden ya da SGK’ya giderek başvuru yapabilecek. Memurlar ise Hizmet Takip Programı (HİTAP) üzerinden başvuracak. Düzenleme takvimde değişiklik olmazsa Mart’ta yürürlüğe girecek. Şartları sağlayan EYT’liler Mart ayında başvuru yapacak.

– Düzenleme çıkar çıkmaz mı başvuru yapılmalı?

Başvurunun ayın 1’inde yapılması ile 31’inde yapılması arasında bir fark bulunmuyor. Tüm başvurular aynı ay yapılmış sayılıyor.

– Borçlanmada para iadesi söz konusu mu?

EYT için borçlanma başvurusu yapan ve bunun parasını ödeyenler, eğer emekli aylığı bağlanmadan önce müracaat ederse, ödediği hizmet borçlanmalarının bedelini geri alabiliyor. Ayrıca vefat eden sigortalıların hak sahipleri de yine borçlanma bedellerini aynı şartlarda geri alabiliyor.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (4)
  • Dursun

    Eyt lileri aylardır süründüre süründüre bu aya kadar getirdiniz kimileri kredi çekip askerlik borcunu ödedi borca girdi kimileri arabasını sattı vesaire vesaire milleti iyice mağdur ettiniz ayıp size

  • Kartal

    EYT kocaman bir yalan olacak

  • Karaoğlan

    Milletçe hepimiz yasta ve üzüntü içindeyiz ölenlere Allah tan rahmet kalanlara acil şifa ve sabır diliyorum millet vekilleri kendi işlerine geleni bir saatte meclisten geçiriyorlar ne vardı bir saatide eytde ayirsalar sonra ara verseler di çünkü millet oradan gelecek üç kuruşa bakıyordu

  • tayfun

    eyt iptal edilsin Allah rızası için ülkeye yazık günah s s k ya yazık 40 yaşındaki adama emekli maaşı ödeyeceksiniz yazık günah iktidar muhalefet oy için yapmayacağınız birsey yok


HIZLI YORUM YAP