DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Yasa teklifi Meclis’te bekliyor! Yeni imar affı, barışı gelecek mi? Son dakika haberleri ardı ardına geldi!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Yasa teklifi Meclis’te bekliyor! Yeni imar affı, barışı gelecek mi? Son dakika haberleri ardı ardına geldi!

Yasa teklifi Meclis’te bekliyor! Yeni imar affı, barışı gelecek mi? Son dakika haberleri ardı ardına geldi!

ABONE OL
20 Şubat 2023 16:54
Yasa teklifi Meclis’te bekliyor! Yeni imar affı, barışı gelecek mi? Son dakika haberleri ardı ardına geldi!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

11 Ekim 2022’de kendi imzasını taşıyan yasa önerisiyle imar affı zamanı uzatılmasını talep eden BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, bütün imar aflarına karşı bulunduğuna ilgi çekti. TBMM’de düzenlediği basın toplantısından sonra gazetecilerin sorularını yanıtlayan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 16 Şubat tarihinde bir açıklama gerçekleştirdi. BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, husus hakkında yaptığı açıklamasında “Öncelik ile BBP olarak bütün imar aflarına prensip olarak karşı durduk ve karşıyız” şeklinde kullandı. Mustafa Destici, hiçbirisine de evet oyu vermediklerinin altını çizdi.

Sözcü Gazetesi’nde yer alan habere göre; BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, 11 Ekim 2022 tarihinde kendi imzasıyla sunduğu yasa teklifine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamasında “İmar planlarının dikkatle, titizlikle hazırlanan kurallar olması gerektiğini de hep söyledik, ifade ettik. Biz asla ‘imar affı’ teklifi vermedik” diye konuştu.

Daha önceki imar barışında mağduriyetlerin çözülmesine, kamu zararı, iskan imar yönünden incelenmek suretiyle kayıt altına alınmasına ilişkin imar düzenlemesi talep ettiklerinin altını çizen Destici, “Yeni bir imar affı olarak dillendirilmesi cahillik. Biz ne söylediğimizi biliyoruz. Kimse istismar etmemelidir. Kendi verdikleriyle bizimkini karıştırmamalıdır” şeklinde konuştu.

BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici tarafından TBMM’ye sunulan yasa teklifi 11 Ekim 2022’de Bayındırlık, İmar, Ulaştırma ve Turizm Komisyonu’na ulaşmıştı.

Destici’nin iki maddelik; “İmar Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi”nin şu şekilde olduğu görüldü:

Teklif kapsamında, 3194 Sayılı İmar Kanununun Geçici 16. Maddesi’nde yapılacak değişiklikle imar barışı düzenlemesinden sonra yapı kayıt belgesi bedelinin 31 Aralık 2022 tarihine kadar ödenmek suretiyle düzenlenmesi talep edildi.

Ayrıca, ilk barışı uygulamasında yanlış beyanlar gerekçesiyle iptal edilen yapı kayıt belgeleri sebebiyle başlatılan idari işlemlerin ve para cezalarının da iptal edilmesi gündeme taşındı.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (2)


HIZLI YORUM YAP