DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Son dakika Hatay fay hattı kırıldı mı? Az önce Kandilli-AFAD Hatay, Adana, Mersin yeni deprem mi oldu? Yeni binalar yerle bir oldu
  • Finans 365
  • Gündem
  • Son dakika Hatay fay hattı kırıldı mı? Az önce Kandilli-AFAD Hatay, Adana, Mersin yeni deprem mi oldu? Yeni binalar yerle bir oldu

Son dakika Hatay fay hattı kırıldı mı? Az önce Kandilli-AFAD Hatay, Adana, Mersin yeni deprem mi oldu? Yeni binalar yerle bir oldu

ABONE OL
20 Şubat 2023 21:14
Son dakika Hatay fay hattı kırıldı mı? Az önce Kandilli-AFAD Hatay, Adana, Mersin yeni deprem mi oldu? Yeni binalar yerle bir oldu
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Az önce Hatay, Adana, Mersin yeni deprem mi oldu? Yeni binalar yerle bir oldu… Son dakika Hatay fay hattı kırıldı mı? Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, Hatay’ın Defne ilçesinde saat 20.04’te 6,4 büyüklüğünde bir depremin meydana geldiğini duyurdu. Hasarlı binaların bazıları yıkıldı, ortalığı toz duman kapladı. Kahramanmaraş odaklı 7,7 ve 7,6’lık depremlerin sonrasında kuvvetli artçılar sürüyor. Hatay’ın Defne ilçesinde saat 20.04’te 6,4 büyüklüğünde bir deprem ortaya geldi. Saat 20.07’de de Samandağ odaklı 5,8’lik bir deprem daha oldu. Öte yandan 6,4 büyüklüğündeki deprem Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı da salladı.

Deprem ardından AFAD’dan ‘önemli’ koduyla bir ikaz yayımlandı. Yapılan açıklamada, “Deprem ardından bölgedeki hasar görmüş yapılara mutlaka girmeyin. Riskli binaların etrafında bulunmayın. Doğru bilgi amacıyla resmî kaynakları takip edin” ifadelerine yer verildi.

Hatay, Adana, Mersin Yeni Deprem Mi Oldu?

Meydana gelen deprem çoğu ilde hissedildi.

Bu depremden 3 dakika sonra Hatay’ın Samandağ ilçesinde 5,8’lik bir deprem daha ortaya geldi. Hasarlı binaların bazıları yıkıldı, ortalığı toz duman kapladı.

Hatay Fay Hattı Kırıldı Mı?

Yaşanan depremin yıkıcılığıyla çaresiz kalan milyonlarca insan yeni bir deprem olasılığı karşısında korku içerisinde bekliyor. Uzmanların gerçekleştirdikleri açıklamaları takip edenler, Hatay’da mümkün bir deprem ile alakalı sorular sormaya devam ediyor.

Maraş depremiyle alakalı tahminleri sosyal medyada da gündem olan deprem uzmanı Prof. Dr. Naci Görür, depremden sonra gene uyarılarına devam etti. Görür, “En büyük tehlike bu saatten sonra artçılar. Şimdiden uyarıyorum Adana ve Hatay daha riskli duruma geldi” dedi.

Hatay’da Tekrar Deprem Olur Mu?

Maraş odaklı iki deprem bölümde yaşam sürdüren 13,5 milyon insanı etkiledi. Depremzedeler yeni bir deprem olur mu korkusuyla yaşıyor. Ancak Hatay ve Adana’da yaşam sürdüren vatandaşlar amacıyla konuyla alakalı devletin resmi makamları ve AFAD’dan resmi bir açıklama gelmedi. Artçı depremlerin devam ettiği bölümde hasar görmüş binalara girilmemesi tavsiye ediliyor.

AFAD SON DEPREMLER

KANDİLLİ SON DEPREMLER

Hatay’da Yıkılan Bina Var Mı?

Yaşanan deprem sonrası hasarlı binalar yıkıldı, ortalık toz duman kapladı.

Hatay’da Enkaz Altında Kalan Var Mı?

Konuyla ilgili henüz resmi bir açıklama gelmedi. enkaz kaldırma çalışmaları sebebiyle yaşanan son depremle enkaz altında kalanların olduğu belirtildi.

Tusunami Uyarısı

Hatay’da meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki deprem sonrası, Avrupa-Akdeniz Sismoloji Merkezi tsunami uyarısı verdi.

Depremin Büyüklüğü Ve Şiddeti Nasıl Belirlenir?

Deprem şiddetinin değerlendirilmesi için “Şiddet Cetvelleri” kullanılır. Bu şiddet cetvelleri uzun yıllara bağlı olan verileri değerlendirerek hazırlanır. Bu cetveller tüm her şeyin depreme verdiği tepkiye, depremin onlara etki etme derecesine bağlı olarak bu şeyleri değerlendirir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP