DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Ve resmen açıklandı! Geri getirene para verilecek! Migros, BİM, ŞOK, A101 Market ve tüm teslim noktalarda başladı
  • Finans 365
  • Gündem
  • Ve resmen açıklandı! Geri getirene para verilecek! Migros, BİM, ŞOK, A101 Market ve tüm teslim noktalarda başladı

Ve resmen açıklandı! Geri getirene para verilecek! Migros, BİM, ŞOK, A101 Market ve tüm teslim noktalarda başladı

ABONE OL
22 Şubat 2023 21:59
Ve resmen açıklandı! Geri getirene para verilecek! Migros, BİM, ŞOK, A101 Market ve tüm teslim noktalarda başladı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Migros, BİM, ŞOK, A101 Market ve tüm teslim noktalarda başladı. Geri getirene para verilecek! Ve resmen açıklandı! Tüm Türkiye’de harekete geçildi! Yeni senede depozito sistemi geri dönüyor. Belirli zincir marketlerde ve kararlaştırılan toplama noktalarında ambalaj toplanarak depozito ödenecek. Pet, cam ve teneke içerisinde alınan ürünlerin ambalajları geri dönüştürülmek üzere halktan toplanacak. Bu sayede atık israfı yapılmadan geri dönüşüm uygulanacak. Gerekeni yaparak hem ekonomiyi hem de doğamızı koruyabiliriz. Bu düzenin bir başka avantajı ise vatandaşın, ürün ambalajı amacıyla vermiş bulunduğu parayı geri alması.

Poşeti dahi para ile aldığımız şu zamanlarda geri dönüşüme katkı sağlayarak depozito alma fikri son derece cazip görünüyor. Satın aldığınız ürünlerin plastik, teneke, kağıt ve cam ambalajlarını, tespit edilen noktalara getirerek, ambalaj özelinde verdiğiniz çok parayı geri alabilir, aynı vakitte geri dönüşüme katkıda bulunabilirsiniz. Vatandaş, bu tür bir düzenin yaşama geçirilmesinin, ciddi bir üstünlük olduğunu düşünüyor. Geçmişten de benzer uygulamalara aşikar olan insanlar, düzenin aktifleşmesini dört gözle bekliyor.

Depozito Sistemi 

2023 yılında hayata geçirileceği söylenen depozito sistemi, henüz uygulamaya geçmedi. Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, uygulamanın henüz hayata geçirilmediğini, geliştirilme aşamasında olduğunu bildirdi. Ayrıca zorunlu olarak ve ulusal ölçekli uygulanacak olan depozito sisteminin kurulması ile ilgili hazırlıkların, Türkiye Çevre Ajansı tarafından yürütüldüğü belirtildi.

Tüm işlemler tamamlandıktan sonra, boş ambalajların getirilmesi ile depozito ücret iadesi süreci başlayacak. Hazırlıklar tamamlanıp en kısa sürede işlemlerin başlamasını bekliyoruz. Böylece Migros, BİM, ŞOK ile A101 marketlerden yaptığınız alışveriş sonrasında yaptığınız ödemenin bir miktarını geri alma fırsatına sahip olabilirsiniz!

Depozito sisteminin başlatılması için firma kayıtlarının başladığı duyuruldu. Gerekli hazırlıklar tamamlanıp kararlar alınınca, depozito ücretleri hakkında da listeler ilan edilecek. Sistem yürürlüğe girdikten sonra vatandaşlar, belirlenen ambalajları, kararlaştırılan toplama noktaları getirerek, depozito ücreti alabilecek. Bu sistem sayesinde hem ülke ekonomisi hem de vatandaş tasarruf sağlayarak kazançlı çıkacak. Ayrıca atıklar da azalacağı için çöp kirliliğinin de önüne geçilmiş olacak. Sizler bu sistem hakkında ne düşünüyorsunuz?

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP