EYT olmadan 47 ve 53 yaş arasında emeklilik geldi! İşin sırrını çalışma sosyal güvenlik uzmanı açıkladı
  • Finans 365
  • SGK - SSK - Bağkur
  • EYT olmadan 47 ve 53 yaş arasında emeklilik geldi! İşin sırrını çalışma sosyal güvenlik uzmanı açıkladı

EYT olmadan 47 ve 53 yaş arasında emeklilik geldi! İşin sırrını çalışma sosyal güvenlik uzmanı açıkladı

ABONE OL
24 Şubat 2023 10:30
EYT olmadan 47 ve 53 yaş arasında emeklilik geldi! İşin sırrını çalışma sosyal güvenlik uzmanı açıkladı
1

BEĞENDİM

ABONE OL

İşin sırrını çalışma sosyal güvenlik uzmanı açıkladı. EYT olmadan 47 ve 53 yaş arasında emeklilik geldi! Erken emeklilik, çalışanların iş hayatlarını tamamlamadan önce emekli olma kararı almaları anlamına gelmektedir. Bu karar genellikle kişisel tercihlere veya sağlık sorunlarına bağlı olarak verilmektedir. Erkeklerde ve kadınlarda emeklilik yaşı hesaplama; SGK emeklilik yönetmenliğinde EYT’siz 47 ve 53 yaş arasında bireylerin emekli olması mümkün. Özellikle son yıllarda ülkemizde erken emeklilik konusu giderek önem kazanmaktadır. Birçok çalışan, iş hayatında daha fazla zaman geçirmeden emeklilik hayallerini gerçekleştirmek istemektedir. Bu nedenle, hükümet tarafından da bu konuda çeşitli teşvikler ve düzenlemeler yapılmaktadır.

Ancak, erken emeklilik kararı almadan önce dikkatli bir şekilde düşünmek gerekmektedir. Emekli olduğunuzda sabit bir gelire sahip olacak ve çalışmadığınız için ek gelir elde etmeniz zor olacaktır. Bu nedenle, erken emeklilik kararını vermeden önce finansal durumunuzu ve gelecekteki ihtiyaçlarınızı iyi analiz etmeniz gerekmektedir. Sonuç olarak, erken emeklilik kararı kişisel tercihlere bağlı olarak verilebilecek bir karardır. Ancak, bu karar öncesinde mutlaka finansal durumunuzun analiz edilmesi ve gelecekteki ihtiyaçlarınızın göz önünde bulundurulması gerekmektedir.

SGK 2023 Emeklilik Yönetmenliği- 47 Yaşında Erken Emekli Olmak!

SGK yapmış bulunduğu açıklamayla 50 yaşına gelen ve belirli koşulları gerçekleştiren kişilerin erken emeklilikten yararlanabileceğini açıkladı. SGK uzmanı Ekrem Sarısu erken emeklilik hususuyla alakalı ciddi açıklamalarda bulundu.

Emekli olmak için gün sayan bir birey SGK uzmanına göndermiş olduğu soruda’’ Ben 15 Aralık 1968 yılında doğdum. İlk SSK girişim tam olarak 10 Ekim 1992 yılında gerçekleşti. Ayrıca 4759 gün prim ödemem de bulunuyor.’’ Kişi sorusunda ne zaman ve kaç yaşında emekli olabileceğini SGK uzmanına yöneltti.

SGK uzmanı yaptığı açıklamada prim ödemesinin 5525 güne ulaşmasıyla beraber ve yaş kriterine tamamlamasıyla beraber kişinin 52 yaşında emekli olabileceğini yazısında kaydetti. Özellikle EYT konusu son 3 yıldır sıklıkla gündeme geliyor. 2022 yılının ise EYT için bir dönüm noktası olacağına dair yorumların sayısında da son zamanlarda ciddi oranda bir artış yaşanılıyor!

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP