Emekliye 2023 yılı bayram ikramiyesi için lokum gibi müjde verildi! Zam miktarı iddiası sevindirdi!

Emekliye 2023 yılı bayram ikramiyesi için lokum gibi müjde verildi! Zam miktarı iddiası sevindirdi!

ABONE OL
24 Şubat 2023 14:08
Emekliye 2023 yılı bayram ikramiyesi için lokum gibi müjde verildi! Zam miktarı iddiası sevindirdi!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Zam miktarı iddiası sevindirdi! Emekliye 2023 yılı bayram ikramiyesi için lokum gibi müjde verildi! Kamuoyunda merakla beklenen emeklilerin bayram ikramiyesi zam miktarı belli oldu. Yıllardır emekli maaşlarına yapılan zamlarla ilgili tartışmaların yaşandığı Türkiye’de, emeklilerin bayram ikramiyesinde alacakları zam haberleri sevindirdi. Peki, emeklilere bayram ikramiyesinde ne kadar zam yapıldı? İşte detaylar!

2023 Yılı Emekli Bayram İkramiyesi Ne Kadar Olacak?

2023 yılında emeklilerin bayram ikramiyesi tutarında yapılacak zam miktarı belli oldu. 2022 yılında emeklilere verilen bayram ikramiyesi tutarının 1.100 TL olduğunu göze aldığımızda 2000 TL’ye çıkacağı iddiası herkesi mest etti. 

Emekliye Bayram İkramiyesi Nasıl Hesaplanır?

Emeklilere verilen bayram ikramiyesi, emekli maaşı hesabına göre hesaplanır. Bayram ikramiyesi, emekli aylığı tutarının tamamına yakın bir miktar olmakla birlikte, asgari ücretin belirlenmesi esnasında emekli maaşlarının alt sınırı olarak kullanılan tutar kadar da olabilir.

Bayram ikramiyesinin hesaplanmasında, emeklinin aylık brüt tutarının yarısı esas alınır. Buna göre, emekli maaşı ne kadar yüksekse, bayram ikramiyesi de o kadar yüksek olacaktır.

Emekliye Bayram İkramiyesi Hangi Tarihte Verilecek?

2023 yılı emekli bayram ikramiyesi ödemeleri, Ramazan Bayramı öncesinde yapılacak. Yani, emeklilerin bayram ikramiyeleri Ramazan Bayramı öncesinde hesaplarına yatacak.

Emeklilere verilen bayram ikramiyelerinde yapılan zamlar emekliler tarafından memnuniyetle karşılanmıştır. Emekli maaşlarına yapılan zamların yanı sıra bayram ikramiyesine yapılan zamların da yüksek olması, emeklilerin daha rahat bir hayat sürdürmelerine olanak tanıyacak.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP