DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Ada parsel numarasıyla arsa, arazi kayıt sorgulama nasıl yapılır?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Ada parsel numarasıyla arsa, arazi kayıt sorgulama nasıl yapılır?

Ada parsel numarasıyla arsa, arazi kayıt sorgulama nasıl yapılır?

ABONE OL
24 Şubat 2023 16:47
Ada parsel numarasıyla arsa, arazi kayıt sorgulama nasıl yapılır?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Ada parsel numarasıyla arsa ve arazi kayıt sorgulama işlemi oldukça önemlidir. Bu işlem sayesinde, arsa veya arazinin sahibinin kim olduğu, üzerinde herhangi bir ipotek veya haciz işlemi olup olmadığı, niteliği gibi birçok önemli bilgiye erişim sağlanabilir. Bu nedenle, ada parsel numarasıyla arsa ve arazi kayıt sorgulama işlemi gayrimenkul alım-satım işlemleri öncesinde mutlaka yapılmalıdır. Bu sayede, gayrimenkul alıcıları arsanın veya arazinin gerçek sahibini tespit ederek, güvenli bir alım-satım işlemi gerçekleştirebilirler.

Ada Parsel Numarasıyla Arsa, Arazi Kayıt Sorgulama

Ada parsel numarasıyla arsa ve arazi kayıt sorgulama işlemi, Tapu ve Kadastro Müdürlükleri üzerinden yapılabilir. Bunun için öncelikle söz konusu müdürlüklerin web sitelerine girilerek, ilgili arsa veya arazi numarası ile sorgulama yapılabilir.

Tapu ve Kadastro Müdürlüğü (TKGM) resmi internet sitesi üzerinden https://parselsorgu.tkgm.gov.tr/ linke tıklayarak hizmete ulaşın.

Ayrıca, ada parsel numarasıyla arsa ve arazi kayıt sorgulama işlemi yapılarak, arsanın veya arazinin üzerinde herhangi bir kısıtlama olup olmadığı da öğrenilebilir. Bu kısıtlamalar arasında imar durumu, tarım arazisi statüsü, doğal sit alanı olup olmadığı gibi durumlar yer alabilir. Bu bilgiler, gayrimenkul sahibi adaylarının arazi veya arsa üzerinde yapmayı planladıkları projeleri hayata geçirip geçiremeyecekleri konusunda da fikir sahibi olmalarına yardımcı olabilir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP