DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
T.C ile e-Devlet Web Tapu Kaydı ve Başkasına Ait Tapu Sorgulama – Ücretsiz Ada Parsel Sorgulama!
  • Finans 365
  • Gündem
  • T.C ile e-Devlet Web Tapu Kaydı ve Başkasına Ait Tapu Sorgulama – Ücretsiz Ada Parsel Sorgulama!

T.C ile e-Devlet Web Tapu Kaydı ve Başkasına Ait Tapu Sorgulama – Ücretsiz Ada Parsel Sorgulama!

ABONE OL
24 Şubat 2023 21:52
T.C ile e-Devlet Web Tapu Kaydı ve Başkasına Ait Tapu Sorgulama – Ücretsiz Ada Parsel Sorgulama!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Ada parselleri, tapu kayıtlarında belirtilen arazi parçalarıdır. Bu parçaların sorgulanması, tapu kaydında belirtilen bilgilerin doğruluğunu kontrol etmek için oldukça önemlidir. Ücretsiz ada parseli sorgulama imkanı mevcuttur. Özellikle son yıllarda, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından sunulan e-devlet hizmetleri ile ada parsel sorgulama işlemi ücretsiz olarak gerçekleştirilebilmektedir.

E-devlet üzerinden ada parsel sorgulama işlemi oldukça basit ve kullanıcı dostudur. Bu işlem için öncelikle e-devlet şifresi gereklidir. E-devlet şifresine sahip olan herkes, ada parsel sorgulama işlemi için e-devlet üzerinden giriş yapabilir.

E-devlet üzerinden yapılacak ada parsel sorgulama işlemi için öncelikle “Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü” sayfasına girilmesi gerekmektedir. Bu sayfada bulunan “E-Devlet Kapısı” bölümüne tıklandıktan sonra, “Tapu ve Kadastro” bölümüne geçiş yapılmalıdır.

Burada bulunan “E-Devlet Kapısı Şifresiyle Sorgulama” seçeneği seçildikten sonra, sorgulanacak il ve ilçe bilgileri girilerek ada parsel sorgulama işlemi gerçekleştirilebilir.

Bu yöntemle, ücretsiz olarak ada parsel sorgulama işlemi yapmak mümkündür. Ancak, dikkat edilmesi gereken hususlar da bulunmaktadır. Özellikle, tapu kaydında bulunan bilgilerin güncelliği konusunda herhangi bir garanti verilmemektedir. Bu nedenle, tapu kaydında bulunan bilgilerin doğruluğunu teyit etmek için mutlaka ilgili tapu müdürlüğüne başvurulması gerekmektedir.

Ada Parsel Sorgulama İnternet Bağlantısı: https://parselsorgu.tkgm.gov.tr

e-Devlet Sorgulama Linki; https://www.turkiye.gov.tr/tapu-bilgileri-sorgulama

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP