Gram altın mı yoksa dolar mı alınmalı? İslam Memiş en fazla kazandıran yatırım aracını açıkladı!
  • Finans 365
  • Altın
  • Gram altın mı yoksa dolar mı alınmalı? İslam Memiş en fazla kazandıran yatırım aracını açıkladı!

Gram altın mı yoksa dolar mı alınmalı? İslam Memiş en fazla kazandıran yatırım aracını açıkladı!

ABONE OL
25 Şubat 2023 12:38
Gram altın mı yoksa dolar mı alınmalı? İslam Memiş en fazla kazandıran yatırım aracını açıkladı!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Gram altın mı yoksa dolar mı alınmalı? İslam Memiş en karlı yatırım aracını açıkladı! Günümüzde birçok yatırım aracı mevcut olup, insanlar yatırımlarını gerçekleştirecekleri araçlar hakkında doğru karar vermek istiyorlar. Bu noktada insanların en çok merak ettiği konulardan biri de altın mı yoksa dolar mı alınmalıdır. Bu sorunun cevabını İslam Memiş, yatırım konusunda oldukça deneyimli bir isim olarak açıkladı. Peki, İslam Memiş’e göre en karlı yatırım aracı nedir?

Dolar mı Altın mı?

İslam Memiş’e göre dolar almak yerine altın almak daha karlı bir yatırım aracıdır. Altın, tarihsel olarak değer kazanmış ve bu değer artışı günümüzde de devam etmektedir. Bunun yanı sıra altın fiyatları, ülkeler arasındaki politik gelişmelere de bağlı olarak değişmektedir. Ayrıca altın, dünya genelinde kabul gören bir yatırım aracıdır ve herhangi bir ülke veya para birimi ile ilgili bir risk taşımamaktadır.

Dolar ise, dünya genelindeki ekonomik ve politik durumlarla doğrudan ilişkili olduğu için dalgalı bir seyir göstermektedir. Doların değeri, ülkelerin para politikalarına ve faiz oranlarına bağlı olarak değişmektedir. Bu nedenle doların gelecekteki değeri belirsizdir.

Altın Yatırımının Avantajları

Altın, yatırımcılar için birçok avantaj sunar. Öncelikle, altın fiyatlarındaki yükseliş trendi devam etmektedir ve bu nedenle altın yatırımı karlı bir seçenektir. Ayrıca altın, diğer yatırım araçlarına kıyasla daha güvenli bir yatırım aracıdır. Altın, herhangi bir ülke veya para birimi ile doğrudan ilişkili olmadığından, ekonomik veya politik krizlerin etkilerinden korunmak için bir güvenli liman olarak kullanılabilir.

Altın ayrıca, kolayca likidite edilebilen bir yatırım aracıdır. Altın fiyatlarındaki dalgalanmalar nedeniyle yatırımcılar, herhangi bir zamanda altınlarını nakde çevirebilirler. Bu nedenle altın yatırımı, yatırımcılar için güvenli ve likidite açısından avantajlı bir seçenektir.

Dolar Mı Gram Altın Mı Almalı?

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, 2023-2024 yılının dünyanın en çok konuşulan yatırım aracı olması beklenen emtiayı söyledi. Memiş, dolar/TL kurunda beklentinin 19 TL üstü olduğunu açıkladı. Ekranlarda 18,86 lira olarak görünen dolar/TL kuru, serbest piyasalarda 19,12 lira seviyesinden kapanış elde etti. Memiş, ekranlarla serbest piyasalar arasındaki farklılığın süreceğini ve bankaların makas aralığının açık kalmaya devam edeceğini de sözlerine ekledi.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP