DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli?

Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli?

ABONE OL
25 Şubat 2023 15:57
Yenilenmeyen kira sözleşmesi kaç yıl geçerli?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Kira sözleşmesi, tarafların karşılıklı anlaşmasıyla belirlenir ve belirli bir süre için geçerlidir. Yenilenmeyen kira sözleşmesi ise belirlenen süre sonunda otomatik olarak yenilenmez ve taraflar arasındaki ilişki sona erer. Türkiye’de Kira Kanunu’na göre, kira sözleşmeleri en az bir yıl, en fazla on yıl süreli olabilir. Yenilenmeyen kira sözleşmesi, belirlenen süre sonunda taraflar arasındaki ilişkiyi sonlandırır ve yeni bir sözleşme yapılması gerektiğini belirtir.

Bu nedenle, yenilenmeyen kira sözleşmesi belirlenen süre sonunda sona erer ve taraflar arasındaki ilişkiyi sonlandırır. Ancak taraflar yeni bir sözleşme yapmak isterlerse, bu sözleşmenin yenilenmeyen kira sözleşmesinden farklı koşullar içerebileceğini unutmamalıdırlar.

Kira Kontratı Olmayan Kiracı Evden Nasıl Çıkarılır?

Belirsiz süreli kira sözleşmelerinde her bir 6 ay iptal dönemi olmaktadır. Bu 6 aylık süre sonunda sözleşmenin iptal edilmesi için kiracıya 3 ay önce bildirimde bulunulması gerekir. Kiracı bu bildirimin olmasına rağmen, evi tahliye etmemiş ise tahliye davası açılabilir. Fesih döneminin bitmesinden itibaren 1 ay içerisinde açılması gerekir.

Yenilenemeyen Kira Sözleşmesi Kaç Yıl Geçerlidir?

Kira sözleşmeleri ev sahibi ve kiracıların haklarını açık bir şekilde belirtir. Ev sahibi ve kiracıyı güvence altına alan kira sözleşmeleri 1 yıl geçerli olacak şekilde düzenlenir ve bitimine 15 gün kala da yenilenmesi gerekmektedir. Yenilenmeyen kira sözleşmeleri aynı şartlar altında 1 yıl daha geçerli olur.

Ev Sahibi Kiracıyı Zorla Evden Çıkarabilir Mi?

Ev sahibi kiracıyı zor kullanarak yani zorla evden çıkaramaz. Kiracının tahliyesi özelinde geçerli durumlar yasada sınırlandırılmıştır. Kiracıyı tahliye etmek isteyen kiralayan yani ev sahibi bu hallerden birine başvurmak mecburiyetindedir.

Kiraya Fazla Zam Yapan Ev Sahibi Nereye Şikayet Edilir?

Evin malikleri, ekonominin gidişatına bakıp, bu halden yararlanmak istemeleri ve istenilen oranlarda yükselttikleri kiraların dengelenmesi özelinde bakanlar doğrultusundan yeni yaptırımlar uygulanıyor. Ev maliki şikâyet hattı ile kiracılar, fahiş kira artışlarında ev sahiplerini e-devlet kapısından basitçe şikayette bulunabilir.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP