DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
PTT personel alımı için nefesler tutuldu! Mart ayı personel alımı ne zaman gerçekleşecek?
  • Finans 365
  • Gündem
  • PTT personel alımı için nefesler tutuldu! Mart ayı personel alımı ne zaman gerçekleşecek?

PTT personel alımı için nefesler tutuldu! Mart ayı personel alımı ne zaman gerçekleşecek?

ABONE OL
25 Şubat 2023 17:29
PTT personel alımı için nefesler tutuldu! Mart ayı personel alımı ne zaman gerçekleşecek?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

PTT, çalışanlarına sağladığı imkanlarla öne çıkıyor. Şirket, işçilerinin sağlık, eğitim, sosyal haklar, emeklilik ve kariyer gelişimi gibi alanlarda ihtiyaçlarını karşılamayı hedefliyor. Başvuru yapacak adayların, PTT’nin resmi internet sitesinde belirtilen tarihler arasında başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Başvuru sürecinin ardından, uygun görülen adaylar mülakat aşamasına geçecekler. 2023 yılı PTT personel alımı için başvuruların yoğun olması bekleniyor. Adayların başvuru şartlarını dikkatlice inceleyerek başvuru sürecine katılmaları ve PTT ailesine katılmak için fırsatı kaçırmamaları öneriliyor.

PTT Personel Alımı Ne Zaman Yapılacak?

PTT personel alımının ne vakit uygulanacağı merakla bekleniyor. 2022 senesinin sonucunda merakla beklenilen açıklama özelinde gözler PTT Genel Müdürlüğü’ne çevrildi. Kamuda birçok alanda iş ilanı yayımlanırken son olarak PTT’nin 55 bin personel alımı gerçekleştireceği iddia edilmişti. 55 bin personel alımı uygulanacağı iddiası PTT Genel Müdürlüğü doğrultusundan kabul edilmese de yalanlanmadı ve mevzuya dair resmi bir açıklama şimdilik yapılmadı.

PTT Personel Alımı Koşulları

29/5/2009 tarihinden itibaren 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamına girenler ile yurt dışındaki PTT işyerlerinde çalışacaklar dışında Türk vatandaşlığına sahip olmalıdır. Sınavın yapıldığı yılın ilk ayının ilk gününden itibaren 18 yaşını doldurmuş ancak 36 yaşını doldurmamış olanlar sınava alınır. 26/9/2004 tarihli Türk Ceza Kanununun 53 ve 5237 sayılı maddelerinde belirtilen sürelerin dolmuş olmasına rağmen, altı ay ya da daha fazla hapis cezası almış olsa dahi devlet güveliğine karşı suç işlememiş olmalıdır.

Cinsel dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel şiddet, cinsel taciz, uyuşturucu, uyarıcı madde üretimi ve satışı, organize suçlar ve tefecilik suçlarından hüküm giymemiş olmalıdır. Bu ve bunlara benzer herhangi bir sorunu bulunmayan kişiler, PTT işe alım başvurusunda bulunabilecek.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP