DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Hisseli tapu sahipleri aman dikkat bin pişman olursunuz! Bunu yapmadan sakın hissenizi satmayın!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Hisseli tapu sahipleri aman dikkat bin pişman olursunuz! Bunu yapmadan sakın hissenizi satmayın!

Hisseli tapu sahipleri aman dikkat bin pişman olursunuz! Bunu yapmadan sakın hissenizi satmayın!

ABONE OL
25 Şubat 2023 21:27
Hisseli tapu sahipleri aman dikkat bin pişman olursunuz! Bunu yapmadan sakın hissenizi satmayın!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Hisseli tapu sahibi olan bir kişi, sahip olduğu payı başkasına devretmek istediği takdirde çeşitli yollar izleyebilir. Hisseli tapu, birden fazla kişi tarafından ortak kullanılan bir taşınmaz malı ifade eder ve bu nedenle hisse sahipleri arasında ortak kararlar alınması gereklidir.

Hisseli Tapu Nasıl Satılır?

Hisseli tapusu olan vatandaşlar kendilerine düşen hisse paylarını istedikleri gibi satabiliyorlar. Fakat bu satışlarda döneme önalım hakkı giriyor. Bir hisseli tapuda hisse payı satılacaksa o hissenin ilk alım hakkı başka hissedarlardadır. Bundan kaynaklı bu önalım hakkı müessesesi kullanıldıktan sonra üçüncü vatandaşlara satış yapılmalıdır.

Hisse payını satacak olan şahıs noter kanalıyla bu payını başka hissedarlara satış teklifini ihtarname olarak göndermelidir. Bu ihtarnamenin sonrasında başka hissedarlar satışa çıkarılan hisseyi satın alsalar da almasalar da satışa çıkaran hissedar amacıyla sorun kapanacaktır. Eğer hissedarlar hisse payını satın almaya yanaşmazlarsa o vakit o hisse üçüncü vatandaşlara satılabilir. Bu satışa da herhangi bir şekilde hissedarlar itirazda bulunamazlar.

Hisse sahibi, kabul edilen fiyatın ardından, noter huzurunda düzenlenecek bir sözleşmeyle payını devretmelidir. Bu sözleşmede, taşınmazın adresi, tapu kaydı, hisse payı, satış bedeli ve tarafların kimlik bilgileri yer almalıdır. Sözleşmenin düzenlenmesi ve imzalanması sonrasında, tapu sicil müdürlüğüne başvurularak hisseli tapunun devri gerçekleştirilebilir.

Hisseli tapunun satış işlemi için belirlenen fiyatın diğer hisse sahipleri tarafından kabul edilmemesi durumunda ise, bu durumda mahkeme yoluyla payın satışı talep edilebilir. Ancak, mahkeme sürecinin uzun ve masraflı olması nedeniyle, hisse sahiplerinin öncelikle uzlaşma yoluna gitmeleri daha doğru olacaktır.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP