DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Evi, arsası olanlar yandım Allah demeyin! Bunu yaparsanız tapunuzu elinizden alırlar!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Evi, arsası olanlar yandım Allah demeyin! Bunu yaparsanız tapunuzu elinizden alırlar!

Evi, arsası olanlar yandım Allah demeyin! Bunu yaparsanız tapunuzu elinizden alırlar!

ABONE OL
26 Şubat 2023 13:53
Evi, arsası olanlar yandım Allah demeyin! Bunu yaparsanız tapunuzu elinizden alırlar!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Bunu yaparsanız tapunuzu elinizden alırlar! Evi, arsası olanlar yandım Allah demeyin! Gayrimenkul sahiplerinin yaptığı en önemli hatalardan biri tapu devir işlemi sırasında gerçek satış bedelini belirtmemektir. Birçok gayrimenkul sahibi tapu işlemlerinde satış bedelini düşük göstererek vergi ve masrafları daha az ödemeyi tercih etmektedir. Ancak bu davranışları kendilerini çok büyük bir riske sokmaktadır. Tapu devri işlemi sırasında gerçek satış bedeli belirtilmezse, tapu sahipleri büyük bir sorunla karşılaşabilirler. Bu sorunun başlıca nedeni, alıcıların ve satıcıların tapu müdürlüklerinde gerçek satış bedelini belirtmemeleridir. Tapu devri işlemi sırasında gerçek satış bedeli belirtilmediği için, işlemlerde tapudaki satış bedeli dikkate alınır. Bu durum, tapu sahiplerinin tapularını ellerinden almasına neden olabilir.

Rayiç Bedel Önemli!

Tapu devri işlemi sırasında gerçek satış bedelinin belirtilmemesi, satıcının borçları yüzünden tapu tescilinin iptal edilmesine de neden olabilir. Özellikle satıcının yüklü miktarda borcu varsa, bu borçlular satışın mal kaçırma amacıyla yapıldığını bildirerek satışın iptalini talep edebilirler. Buna delil olarak ise gayrimenkulün gerçek değerinin değil de düşük bir değer gösterilerek satış yapılması olarak göstermektedirler. Gayrimenkulü satın alan kişi gerçek satış bedelini ispat edemezse satış iptal edilir ve gayrimenkul alacaklı kişiye devredilir.

Borcu Yüzünden Tapu Tescili İptal Edilebilir

Gayrimenkulü satan kişinin vergi borcu varsa, bu da büyük bir tehlike ifade etmektedir. Tapu devri işlemi yapıldıktan sonra 5 yıl içerisinde, satışın mal kaçırma amacıyla yapıldığı iddiasıyla vergi borcundan dolayı şikayetçi olunabilir.

Vergi Borcu Satışı İptal Edebilir

Hisseli tapu alımında da, satış işlemi yapılırken satış bedelinin tamamının tapuda belirtilmemesi önemli bir sorun teşkil edebilir. Hisseli tapu alımında satıcı ve alıcılar, satış bedelini düşük göstererek vergi ve masrafları daha az ödemeyi tercih edebilirler.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP