DOLAR

32,2380

0.17%
EURO

34,8685

0.06%
ALTIN(gr)

2.421,91

0,51%
BİST 100

%
Hisseli tapu devri nasıl yapılır?

Hisseli tapu devri nasıl yapılır?

ABONE OL
26 Şubat 2023 20:17
Hisseli tapu devri nasıl yapılır?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hisseli tapu, birden fazla kişiye ait olan gayrimenkullerin paydaşlarına ait hisselerin belirtildiği tapu belgesidir. Paydaşlar arasında yapılacak olan işlemlerde hisselerine göre belirlenen oranlarda pay sahibi olurlar. Örneğin, 4 kişinin eşit hisseli sahip olduğu bir taşınmazın tamamının satılması durumunda, her paydaşın mülkiyet hakkı eşit oranda azalır.

Hisseli Tapu Devri İşlemleri Nelerdir?

Hisseli tapu devri işlemleri, diğer tapu devir işlemlerine benzer şekilde gerçekleşir. Ancak hisseli tapu devri işlemi, diğer tapu devir işlemlerine göre daha fazla formalite gerektirir. İşlem başlangıcında, tüm hissedarların noter huzurunda bir araya gelmesi gerekmektedir. Daha sonra, satıcılar arasında sözleşme imzalanır ve sözleşmenin noter tasdikli olması zorunludur.

Sözleşmede belirtilen satış bedeli, tapu dairesinde beyan edilir ve alıcıya ait olan kısmı ayrı bir beyanname ile beyan edilir. Ardından, tapu devri için gerekli olan belgeler hazırlanır ve tapu dairesine teslim edilir. Tapu devri işlemi tamamlandığında, hissedarların paylarına göre tapu belgesi düzenlenir ve taraflara teslim edilir.

Hisseli Tapu Devri İşlemi Nasıl Yapılır?

Hisseli tapu devri işlemi, satıcılar ve alıcılar arasında yapılacak olan sözleşme ile başlar. Sözleşmede satış bedeli, hisse oranları, ödeme şekilleri ve tapu devri ile ilgili diğer tüm detaylar belirtilmelidir. Sözleşme noter huzurunda imzalandıktan sonra, taraflar sözleşmeyi noter tasdikli hale getirirler.

Daha sonra, tapu devri işlemi için gerekli belgeler hazırlanır ve tapu dairesine teslim edilir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP