DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Hisseli tapu devredilebilir mi? Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Hisseli tapu devredilebilir mi? Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?

Hisseli tapu devredilebilir mi? Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?

ABONE OL
28 Şubat 2023 18:58
Hisseli tapu devredilebilir mi? Miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapılır mı?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Miras yolu ile geçen hisseli tapular, pek çok kişinin aklını kurcalamaktadır. Miras yolu ile edinilen gayrimenkuller, çoğu zaman hisseli olarak kalmaktadır. Hisseli tapu, birden fazla kişiye ait olan bir taşınmazın tapusudur. Her bir hisse, taşınmazın bir bölümünü temsil etmektedir. Hisseli tapuların devri, özellikle diğer pay sahiplerinin varlığı nedeniyle oldukça karmaşık olabilmektedir. Miras kalan hisseli tapuların durumu ise biraz daha farklıdır. Peki, miras kalan tapuyu üzerine almadan satış yapmak mümkün müdür? Hisseli tapular nasıl devredilebilir? Bu soruların cevaplarını detaylıca inceleyelim.

Annem Hissesini Bana Devredebilir Mi?

Birçok kişi, miras yolu ile edindikleri taşınmazların paylarını diğer mirasçılara devretmek istemeyebilirler. Bu durumda, mirasçıların paylarını üçüncü kişilere devretmeleri mümkündür. Ancak hisse devri için yazılı bir sözleşme yapılması gerekmektedir. Sözleşmenin, noter tarafından düzenlenmesi halinde resmiyet kazanması mümkündür. Bu sayede hisse devri işlemi hukuki olarak geçerli olacaktır.

Hisseli Tapu Devredilebilir Mi? 

Hisseli tapuların devri, taraflar arasında anlaşmaya bağlıdır. Hisseli tapu, birden fazla kişiye ait olduğu için devir işlemi biraz daha karmaşıktır. Ancak hisseli tapuların satışında herhangi bir engel bulunmamaktadır. Satış, noterde yapılan sözleşme veya tapu sicilinde gerçekleştirilebilir. Ancak burada diğer pay sahiplerinin bir önalım veya şufa hakkına sahip olduğunun bilinmesi gerekir. Önalım hakkı, bir hissedarın sahip olduğu payı satmak istediği zaman diğer hissedarların bu payı öncelikli olarak satın alma hakkıdır. Şufa hakkı ise, hisseli tapunun devrinde, diğer pay sahiplerinin pay oranlarına göre sahip olduğu öncelikli satın alma hakkıdır.

Hisseli Tapunun Bir Kısmı Satılır Mı? 

Hisseli ev, arsa ya da dükkanın tüm hisseleri birlikte satılabilir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP