Yatırımcılar alarma geçti! Selçuk Geçer bu ayı işaret etti! Seçim öncesi ortalığı ters düz edecek!
  • Finans 365
  • Döviz
  • Yatırımcılar alarma geçti! Selçuk Geçer bu ayı işaret etti! Seçim öncesi ortalığı ters düz edecek!

Yatırımcılar alarma geçti! Selçuk Geçer bu ayı işaret etti! Seçim öncesi ortalığı ters düz edecek!

ABONE OL
28 Şubat 2023 20:59
Yatırımcılar alarma geçti! Selçuk Geçer bu ayı işaret etti! Seçim öncesi ortalığı ters düz edecek!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Seçim öncesi ortalığı ters düz edecek! Yatırımcılar alarma geçti! Selçuk Geçer bu ayı işaret etti! Ünlü ekonomist Selçuk Gezer, dolar hakkında korkutan senaryolar açıkladı ve yatırımcıları uyardı. Gezer’e göre, şubat ayıyla birlikte doların yükselişi başlayacak ve seçim öncesi rekor seviyelere ulaşacak. Doların gerçek değeri halihazırda 24 TL olduğu halde, iktidarın baskı araçlarıyla seçime kadar doları düşürmeye çalıştığı belirtiliyor. Ancak Gezer, bu baskıların artık etkisini yitirdiğini ve doların yükseliş trendinin devam edeceğini ifade ediyor. Kısa vadeli borcun tarihinin en yüksek seviyesine ulaştığı Türkiye’de, doların yükselmesinin kaçınılmaz olduğu ve önümüzdeki haftalarda tekrar tırmanacağı uyarısında bulunuyor.

Gezer, yatırımcıları da uyarmaktan geri kalmıyor. Borsa İstanbul’daki istikrarsız performansa dikkat çekerek, hisse alım satımı konusunda dikkatli olunması gerektiğini belirtiyor. Aynı zamanda, dolar fiyatının 40 TL bandına yükselebileceği tahmininde de bulunuyor.

Gezer’in uyarılarına göre, doları olanların beklemesi, yatırım yapmayanların ise pişman olabileceği bir süreç başlıyor. Yatırımcılar, ekonomik riskleri göz önünde bulundurarak dikkatli ve bilinçli bir şekilde hareket etmelidirler.

Türkiye ekonomisi için önümüzdeki dönemde doların yükselişi ve borsa performansındaki dalgalanmaların kaçınılmaz olduğu görülüyor. Bu nedenle, yatırımcılar, uzmanların uyarılarını dikkate alarak kararlarını vermelidirler.

Doları Olanlar Beklemeli!

Dolar açıklamaları ile sıklıkla gündeme gelen ekonomist Selçuk Geçer, vatandaşların beklemesi gerektiğini vurguladı. Ünlü ekonomist Selçuk Geçer, dolara yatırım yapmayan kişilerin ise çok üzüleceğinin altını çizdi.

Editörün notu: Burada yer alan değerlendirmeler ve bilgiler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.

finans365.com özel haber

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP