DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Babadan miras kalan hissemi nasıl satarım? Tapuda 1/4 hisse ne demek?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Babadan miras kalan hissemi nasıl satarım? Tapuda 1/4 hisse ne demek?

Babadan miras kalan hissemi nasıl satarım? Tapuda 1/4 hisse ne demek?

ABONE OL
1 Mart 2023 18:38
Babadan miras kalan hissemi nasıl satarım? Tapuda 1/4 hisse ne demek?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Tapu işlemleriyle ilgili birçok terim ve kalıp vardır. Fakat birçok kişi, tapuda 1/4 hisse ne anlama gelir veya babadan kalan hisseyi nasıl satabilirim gibi soruların yanıtını tam olarak bilmiyor. Bu yazımızda, bu soruların cevaplarını detaylı bir şekilde ele alacağız. Miras, bir kişinin ölümü sonrası geride bıraktığı mal varlığının, yasal varislerine intikal etmesidir. Mirasın bir parçası olan gayrimenkuller ise tapu işlemleriyle aktarılır. Burada, babadan miras kalan hissenin satışı gibi konular oldukça karışık olabilir. Bu nedenle, konuyu adım adım ele alarak açıklamaya çalışacağız.

Mirasçılardan Biri İmza Vermezse Satış Yapılır Mı?

Mirasın intikalinden sonra, mirasçılar tüm mal varlığı üzerinde ortak hak sahibidirler. Dolayısıyla, babadan miras kalan hissenin satışı da tüm mirasçıların onayı olmadan gerçekleştirilemez. Eğer bir mirasçı satışa onay vermezse, satış gerçekleşemez.

Tapuda 1/4 Hisse Nedir?

Tapuda 1/4 hisse, ölen bir kişinin eşine miras olarak geçen hissedir. Örneğin, üvey nineleriniz ya da anneanneleriniz yaşıyorsa, bu pay doğrudan üvey anneannenize geçer. Üvey anneanneniz ölmüşse, bu hisse dedenize geçer. Dedeniz de ölmüşse, hisse üvey çocuklara geçer. Miras elbirliği mülkiyet olarak tapuya tescil edilir.

Babadan Kalan Hissemi Nasıl Satarım?

Babadan kalan hisse veya başka bir miras kalan gayrimenkulün satışı için, tüm varislerin tapuya gitmesi ya da ortak bir temsilci atamaları gerekir. Mülk üzerinde hak sahibi olan kişiler, yani varisler, gayrimenkul satışı konusunda anlaşamazlarsa Sulh Mahkemesi’ne başvurabilirler.

Tapu Ayırma İşlemleri Nasıl Yapılır?

Tapu ayırma işlemi, bir gayrimenkulün belirli bir kısmının belirli bir kişiye devredilmesidir. Bu işlem için, gayrimenkulün bulunduğu yere göre Belediye Encümeni ya da İl İdare Kurulu’ndan onay alınması gerekmektedir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP