DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Hisseli tapuda kullanım hakkı! Miras payının kardeşe devri nasıl yapılır?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Hisseli tapuda kullanım hakkı! Miras payının kardeşe devri nasıl yapılır?

Hisseli tapuda kullanım hakkı! Miras payının kardeşe devri nasıl yapılır?

ABONE OL
2 Mart 2023 21:24
Hisseli tapuda kullanım hakkı! Miras payının kardeşe devri nasıl yapılır?
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Hisseli gayrimenkuller, birden fazla kişinin ortak sahip olduğu taşınmazlardır. Hisseli tapuda kendine ait hisseyi satma veya ipotek etme hakkı vardır ancak taşınmazın tamamına veya bir kısmına müdahale etmek için tüm hissedarların izni gerekmektedir.

Miras Payının Kardeşe Devri Nasıl Yapılır?

Hisseli tapunun kullanım hakkı, paydaşların diğerlerinin hakları ile uyumlu bir şekilde kullanımına bağlıdır. Uyuşmazlık durumunda ise hâkimin vereceği karar belirleyici olacaktır. Miras payının devri ise mirasçılar arasında gerçekleştirilir ve miras payına sahip olan bir kişi, bedel karşılığında miras payını diğer mirasçılara veya üçüncü kişilere devredebilir.

Miras payının devri işlemi, mirasın açılmasından sonra yapılabilir ancak mirasın henüz paylaştırılmamış olması da önemli bir husustur. Mirasçıların hakları mülkiyet kapsamında değerlendirilmektedir ve bir mirasçı, istediği takdirde miras payını üçüncü kişilere veya diğer mirasçılara devredebilir.

Bu nedenle, hisseli gayrimenkullerde ve miras payı devir işlemlerinde dikkatli olmak, tüm yasal prosedürleri takip etmek ve diğer hissedarlarla iletişim halinde olmak önemlidir. Uyuşmazlık durumunda ise hâkimin kararına saygı duymak ve uygulamak gerekmektedir

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP