DOLAR

32,2053

-0.22%
EURO

35,1156

-0.22%
ALTIN(gr)

2.498,17

1,32%
BİST 100

%
Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir? Hisseli tapu başkasına satılır mı?
  • Finans 365
  • Gündem
  • Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir? Hisseli tapu başkasına satılır mı?

Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir? Hisseli tapu başkasına satılır mı?

ABONE OL
3 Mart 2023 21:55
Hisseli tapu resmi tapuya nasıl çevrilir? Hisseli tapu başkasına satılır mı?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Hisseli tapu, bir gayrimenkulün birden fazla sahibi olduğu durumlarda kullanılan bir tapu türüdür. Hisseli tapuda, gayrimenkulün tüm sahiplerinin isimleri yer alır ve kaç ortağın olduğu belirtilir. Ancak, hangi ortağın hangi bölüme sahip olduğu tapuda belirtilmez.

Hisseli Tapu Resmi Tapuya Nasıl Çevrilir?

Hisseli taşınmazların satışı, diğer taşınmazların satışından daha zor olabilir. Satış işlemi yapılabilmesi için tüm hisse sahiplerinin satışa onay vermesi ve tapuda hazır bulunması gerekmektedir. Ayrıca, hisse sahipleri, satış işlemi için bir avukata vekalet verebilirler.

Hisseli tapuların resmi tapuya dönüştürülmesi işlemi oldukça kolaydır. Hisseli taşınmazlardaki tüm hisselerin satılması durumunda, tapu tek bir kişinin adına çevrilebilir. Hisseli malikler, kendi aralarında hisselerini bir kişiye satıp tapuda devir işlemini gerçekleştirebilirler.

Hisseli Tapu Başkasına Satılır Mı?

Hisseli tapunun satışında, hissedarların anlaşması yeterli olmamaktadır. Satış işlemi öncesinde, hissedarlar arasında anlaşmanın sağlanması ve ön alım haklarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Hissedarların diğer hissedarların haberi olmadan hisselerini satmaları durumunda, şufa davası açılabilir.

Miras halindeki hisselerin devri de mümkündür. Mirasçılar, terekenin bir kısmı üzerindeki miras payını diğer mirasçılara ya da üçüncü kişilere devredebilirler.

Hisseli tapuların satışı ve devri işlemleri diğer tapulara göre daha karmaşık olabilir. Ancak, yasal düzenlemelere dikkat edilmesi ve hissedarlar arasında anlaşma sağlanması durumunda, hisseli taşınmazların satışı ve devri işlemleri sorunsuz bir şekilde gerçekleştirilebilir.

finans365.com özel içerik

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP