DOLAR

32,3400

-0.07%
EURO

34,8790

0.06%
ALTIN(gr)

2.392,77

-0,15%
BİST 100

%
Et fiyatları kafayı yedi, vatandaş isyan etti! Her hafta etiket böyle değişiyor!
  • Finans 365
  • Gündem
  • Et fiyatları kafayı yedi, vatandaş isyan etti! Her hafta etiket böyle değişiyor!

Et fiyatları kafayı yedi, vatandaş isyan etti! Her hafta etiket böyle değişiyor!

ABONE OL
4 Mart 2023 20:05
Et fiyatları kafayı yedi, vatandaş isyan etti! Her hafta etiket böyle değişiyor!
1

BEĞENDİM

ABONE OL

Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ, son iki ay içerisinde kırmızı et fiyatlarında yaşanan yüzde 100’lük artışın müşterileri olumsuz etkilediğini belirtti. Yalçındağ, “Et fiyatlarını kasapların artırdığı düşünülüyor ama yapılan zamlar bizim de zararımıza” ifadeleriyle, kasapların suçlanmasının yanlış olduğunu vurguladı.

Kırmızı et fiyatlarında yaşanan astronomik artış, kasapları isyan noktasına getirdi. Yapılan zamlar sonrasında müşterilerle karşı karşıya kalan kasaplar, bu durumun sorumluluğunun kendilerinde olmadığını belirtiyorlar. Ankara Kasaplar Odası Başkanı Fazlı Yalçındağ da bu görüşü destekleyenler arasında yer alıyor.

Yalçındağ, son aylarda et fiyatlarında yaşanan yükselişin kasapların sorumlu tutulmasının yanlış olduğunu ve esnafın bu durumdan rahatsız olduğunu belirtti. Bunun nedeninin, bir yıl önce süt fiyatlarının baskı altına alınmasından kaynaklandığını ifade eden Yalçındağ, süt fiyatları üreticinin arzu ettiği noktada olmayınca üreticilerin ineklerini satmak zorunda kaldığını, bu durumun hayvan varlığına zarar verdiğini söyledi.

Mevcut hayvan varlığı azalırken, yeni hayvanların doğumunda da düşüş yaşandı. Artan girdi maliyetleri ise hayvan yetiştiricilerini olumsuz etkiledi. Maliyetlerin altından kalkamayan yetiştiriciler, hayvanlarını mecburen kesime göndermek zorunda kaldılar.

Hayvan popülasyonunun azalmasının kırmızı et piyasasını olumsuz olarak etkilediğine dikkat çeken Yalçındağ, “Süt üreticileri hayvanlarını satınca denge bozuldu. Hayvan varlığı azaldı. Piyasada kırmızı et arzı da doğal olarak düştü. Kasaplar her hafta etiket değiştirmek zorunda kalıyor. Et fiyatlarını kasapların artırdığı düşünülüyor. Fiyatların artması konusunda kasapların bir etkisi yok. Biz aldığımız fiyatın üstüne karımızı ekleyip satıyoruz” diye konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP